Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Πρωτοφανή πράγματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Με εγκύκλιο επιβάλλουν όρους και προυποθέσεις για το ποιος θα είναι συνδικαλιστής

Με μια πρωτοφανή   εγκύκλιο η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού  ,κατόπιν εντολών της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,  επιχειρεί να επιβάλλει όρους και προυποθέσεις για  το ποιος  εργαζόμενος θα είναι συνδικαλιστής .
Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού πέτυχε το αποτέλεσμα που ήθελε στα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τώρα θέλει να επιβάλει και το ποιος θα συμμετέχει σε αυτά.

Σε μια ευθεία βολή κατά του συνταγματικού δικαιώματος κάθε εργαζόμενου  για το αν θα είναι συνδικαλιστής η εργοδοσία  επιχειρεί να βάλει όρους και προυποθέσεις και στην ουσία να προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προαγωγή στο μέλλον θα αποκλείεται αν υπάρχει εμπλοκή με τον συνδικαλισμό.
Η άποψη μας είναι ότι για λόγους δεοντολογίας  και μόνο ,  το αν ένας προιστάμενος  θα είναι και συνδικαλιστής αυτό θα το αποφασίζει ο κόσμος της εργασίας και όχι ο κόσμος της εργοδοσίας.Οι εργαζόμενοι στην κάλπη τους ή στις συνελέυσεις τους   θα αποφασίζουν αν ένας προιστάμενος θα μπορεί να τους εκπροσωπεί  συνδικαλιστικά ή οχι.
Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ θέσης ευθύνης και συνδικαλισμού ειδικά έτσι όπως το θέτει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλώντας τους να κάνουν την..επιλογή  τους !!!
Γνωρίζουμε πολύ καλά για ποιο λόγο γίνεται αυτό από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ποιους στοχοποιείσε ενώ άλλους τους άφησε μέχρι τις εκλογές στο απυρόβλητο.Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν και συγκεκριμένες παρατάξεις άδραξαν τα οφέλη της στήριξης της εργοδοσίας τώρα φάνηκε ότι μερικούς ...δεν τους χρειάζονται πλέον.
Αναμένουμε τοποθέτηση  για το θέμα από όλα τα σιδηροδρομικά  σωματεία  και την ΠΟΣ .