Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η ...ταλαιπωρία!!

«Κομφούζιο», «χάος», «ταλαιπωρία», «μποτιλιάρισμα» είναι μερικοί από τους τίτλους που χρησιμοποίησε ο αστικός Τύπος για να συκοφαντήσει - κατά την προσφιλή του μέθοδο - την προχτεσινή απεργία των εργαζομένων στο Μετρό Αττικής. Ορισμένοι, μάλιστα, πιο «προχωρημένοι» αναρωτιούνταν με νόημα αν η απόφαση για απεργία ήταν «σύννομη με τον νέο νόμο» που ψήφισε η κυβέρνηση και υπονομεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία. 
Τα αντανακλαστικά τους λειτουργούν άψογα, όταν είναι να επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως στο απεργιακό δικαίωμα, που με κάθε αφορμή συκοφαντείται και λοιδορείται. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει άλλωστε και η εργοδοσία του Μετρό, με ανακοίνωση που εξέδωσε την επομένη της απεργίας, όπου ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει! 
Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τις αντιδράσεις τους κάθε φορά που ένας κλάδος ή ένας χώρος δουλειάς κινητοποιείται, πολύ περισσότερο όταν απεργεί. Στόχος τους είναι το συνολικότερο χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, που βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. 
Οσο για τις αστικές συγκοινωνίες, ταλαιπωρία δεν είναι οι δυσκολίες στη μετακίνηση στη διάρκεια μιας απεργίας, αλλά η άθλια κατάσταση που ζει καθημερινά στις μετακινήσεις του ο λαός, με τις ελλείψεις και τα ακριβά εισιτήρια, αλλά και οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων σε αυτές.