Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Προεκλογική ανακοίνωση του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ     ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ
                                                                                                        05/05/18
Συνάδελφοι Σταθμάρχες

Πέρασαν τρία χρόνια   από τότε   που η ελπίδα  και  το όραμα  για τον  Σταθμάρχη περιφερόταν σε αφίσες  με το πτηνό να  φτερουγίζει  έξω από ένα κλουβί. Πράγματι το πουλάκι πέταξε, αλλά μέσα εγκλωβίστηκαν  οι Σταθμάρχες. 
     Στην θητεία που πέρασε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα σύστημα που πάσχιζε να γεννηθεί βίαια, κεκαλυμμένο με μανδύα δημοκρατικό και που όταν παρουσιάστηκε στην αληθινή του μορφή, αναδύθηκε η ιδεολογική ξηρασία και η ορμή του όχλου την οποία   είχαν  διδαχθεί στις πλατείες των αγανακτισμένων.

  Ως συνδυασμός, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων και  για την προστασία του σωματείου και του θεσμών, αρνηθήκαμε και επικριθήκαμε για αυτό, να αντιπαρατεθούμε μαζί τους με αντιδεοντολογικούς και αντιδημοκρατικούς όρους.
Δεν τους ακολουθήσαμε στον ιδεολογικό  ξεπεσμό και στο  γενικότερο  συγκρουσιακό κλίμα εχθρότητας και αντιπαλότητας που έχει στηθεί στον σιδηρόδρομο από μερίδα εξουσιομανών και που σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τα πραγματικά προβλήματα.
Και ήταν τόσο πλέρια η δημοκρατία τους που για κάθε διαφωνία και αντίδραση οιουδήποτε, ακόμα και μελών που είχαν συμπορευτεί μαζί τους ως συνεργαζόμενες δυνάμεις, όσες φορές το Διοικητικό Συμβούλιο μπόρεσε να συζητήσει δημοκρατικά με όρους διαλόγου, με περισσή αυταρχικότατα και χωροφυλακίστικο ύφος προσπαθούσαν να μας επαναφέρουν στην τάξη που οραματίζονται.
      Σήμερα σέρνοντας το κουφάρι του παλιού, με αφισοκολλήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, παρουσιάζουν έναν αλλοδαπό   Σταθμάρχη, (τούτο φαίνεται από τα χαρακτηριστικά της στολής και του σηματοδότη) με γυρισμένη την πλάτη να βλέπει τα τραίνα να περνούν.
Ναι συνάδελφοι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφυγε, η ΕΕΣΤΥΥ ετοιμάζεται και στα σχέδια μπαίνει ο ΟΣΕ που επιτελεί εθνικό ρόλο αλλά με μέθοδο  τον απαξιώνουν για να γίνει όπλο στα χέρια των ιδιωτικών και ξένων για την χώρα συμφερόντων.
Ασελγώντας στην στολή  του Σταθμάρχη, μια νέα αφίσα τον παρουσιάζει   μαυροφορεμένο ως εργαλείο διχασμού των εργαζομένων, κατά το απεχθές «ή εμείς ή αυτοί» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχει στοιχειώσει τη χώρα.


                                                1/3

   
  Μετρώντας τα έργα τους, πανηγυρίζουν ισχυριζόμενοι  πως πέτυχαν να επαναφέρει την αλλαγή από νύχτα ο ίδιος Σύμβουλος που την είχε καταργήσει.
Εντολές ποιών  εκτελούσε ο Σύμβουλος  προεκλογικά ώστε να δημιουργήσει κλίμα αναταραχής και  αναιρώντας δική του εντολή να φανεί μια τάχα ‘’μεγάλη για το εργατικό κίνημα νίκη’’; 
Ανεμίζουν σημαία για ένα θέμα που προϋπήρχε, παρουσιάζοντας το ως μεγαλειώδη συνδικαλιστική, εργατική και ταξική επιτυχία, σε σημείο μάλιστα που είχαν αρνηθεί να ενταχθεί στην ΣΣΕ για να φαίνεται ως προσωπική τους νίκη και αυτό έγινε μετά από πιέσεις μας.
Περιφέρουν ως κατάκτηση την επαναφορά του Επιδόματος Ελιγμών, κάτι που συνέβη μέσα από την διεκδικητική πολιτική της Ομοσπονδίας, την οποία και πολεμούν με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο.
Επίδομα το οποίο και ανακτήθηκε με βάση την τελεσίδικη δικαστική απόφαση των συναδέλφων του Κλάδου Ελιγμών.
Με  ‘’ελιγμούς’’  πάντως κατάφεραν να  κατηγοριοποιήσουν τον Κλάδο, δημιουργώντας Σταθμάρχες πολλών ταχυτήτων, αφού το επίδομα έχει κατανεμηθεί σε σταθμούς μη αναλογούντων της κλίμακας  και  μάλλον με κριτήρια που αναλογούν συγκεκριμένα σ’ ένα  σταθμό, σε μια παρέα, σε  μια ομάδα, σε μια περιοχή ή σε συντρόφους.
Γλεντούν για τις προσλήψεις, όταν το 2014 είχαν εγκριθεί από τον ΟΣΕ περίπου 60 με πρόβλεψη για αύξηση των οργανικών θέσεων σε νευραλγικές Υπηρεσίες και Τμήματα του Κλάδου αλλά και με την αναβάθμιση των προσόντων πρόσληψης.
Έστρωσαν το χαλί στην κυβερνητική αυθαιρεσία, όταν προεκλογικά αμφισβητώντας πως οι  εκλεγμένοι  στα σωματεία δεν είχαν την λαϊκή νομιμοποίηση κατά την δική τους θεώρηση για την δημοκρατία και το πολίτευμα, δήλωναν πως οι σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται σε λαϊκές συνελεύσεις, νομιμοποιώντας ουσιαστικά αυτό που έφερε ο νέος νόμος, τη λήψη δηλαδή απόφασης κήρυξης απεργίας στο 1/2 των μελών.
Συνεργάστηκαν άψογα με ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη και ως δούρειοι ίπποι, τόλμησαν να εισαγάγουν στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων προσχέδια Οργανογράμματος μελών  της Διοίκησης για να ψηφιστούν από το σώμα.
Έτσι, για να υποστηριχθεί η  κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική, πετώντας με  ’ελιγμούς  ένα παλιό κομμάτι νύχτας’’, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα και εγκληματικά λάθη κατά της επιτελικής ειδικότητας του Σταθμάρχη.
Και μιλάνε για νίκες!
Τους τρέμουν  το κεφάλαιο, οι καπιταλιστές,  οι εργολάβοι και τα ιδιωτικά συμφέροντα!


                                                                  2/3

    
      Συνάδελφοι, τα τελευταία χρόνια στήθηκε ένας ψυχολογικός μηχανισμός απαξίωσης των θεσμών και εκφοβισμού των εργαζομένων.
Πίσω από τους ρόλους του προστάτη, κατά την πεζοδρομιακή καθομιλουμένη, που ανέλαβαν κάποιοι, κρύβεται η διάλυση της Ομοσπονδίας, κάτι που ονειρεύεται κάθε εργοδότης και που  αν καταλυθεί, οι εργαζόμενοι θα γίνονται τρόπαια, έρμαια και όμηροι στα χέρια άρρωστων  αρχομανών που θα παίζουν το ρόλο του μαστροπού εργαζομένων προς τις ιδιωτικές εταιρείες. 
Η τύχη του Σταθμάρχη που κατά την άποψη μας προοριζόταν να αποτελέσει τη μετεξέλιξη του σιδηροδρομικού συμβούλου καθώς η σφαιρική σιδηροδρομική παιδεία που διαθέτει παράγει εξειδικευμένους, με ανοιχτούς ορίζοντες και ελεύθερους εργαζόμενους, βρίσκεται στα χέρια σας.
Με την  τραγικότητα όμως  των  εκλεγμένων με την  ΔΑΣΣ και με ευθύνη του Προεδρείου, ο Σταθμάρχης έφτασε να παρουσιάζεται σήμερα  ως μια περιθωριοποιημένη μορφή και υπηρέτης ιδιωτών και ιδιωτικών συμφερόντων.
     Στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ σας καλούμε να  στηρίξετε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας.

’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ’’

                                   ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                          ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ
                          ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
                          ΖΗΝΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
                          ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                          ΜΑΡΓΕΤΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
                          ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
                          ΜΠΙΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
                          ΜΠΟΡΟΜΠΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                          ΠΟΥΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                          ΣΚΟΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
                          ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
                          ΤΣΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                          ΤΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                          ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

                                                               3/