Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ για συνάντηση με τα σωματεία

Αριθμ. Πρωτ: 11003                                       
ΑΘΗΝΑ  6/3/2018
ΣΥNΔEΣMOΣ ΣIΔΗPOΔPOMIΚΩN «ΛAΡΙΣAΙKOΣ»

ΠΡΟΣ: 1) ΣΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
          2ΣΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
           3ΠΕΣΟΣΕ
           4ΣΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
           5ΠΑΝ.ΣΥΝ.ΠΡΟΣ. ΕΛΙΓΜΩΝ
           6ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΗΛ/ΓΩΝ-ΗΛΕΚ/ΚΩΝ
           7ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛ/ΧΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΟΣΕ
           8ΠΑΝ.ΣΥΛ.ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΟΣΕ
ΚΟΙΝ: ΠΟΣ        
            
   
Συνάδελφοι,
             Βιώνουμε όλοι στο πετσί μας τις τραγικές συνέπειες των μνημονίων για τους εργαζόμενους και την κοινωνία ολόκληρη, κατάσταση στην οποία περιήλθαμε έπειτα από τις στοχευόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων .
          Οι εξελίξεις  στον σιδηρόδρομο με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και συνολικά της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης πρέπει να προβληματίσουν όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τα σωματεία στον σιδηρόδρομο. 

        Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ των σωματείων που είναι υπεύθυνα για το μέλλον του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών ,όχι σε μία απλή λογική συνένωσης και ουσιαστικά ανακύκλωσηςαλλά ποια μορφή οργάνωσης και με ποιον προσανατολισμό οι εργαζόμενοι θα μπορούν αποτελεσματικότερα και ενωμένοι να αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις και θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Να δούμε την δυνατότητα ενός σωματείου που θα ενώνει όλες τις ειδικότητες και θα είναι αυτόνομο και ταξικό. 
       Η προσπάθεια από το ήδη  οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει ξεκινήσει αλλά πρέπει να ενταθεί ο διάλογος τόσο μεταξύ των σωματείων όσο και με τους ίδιους τους εργαζόμενους για την ανασύνταξη του, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του σήμερα .Δεν είμαστε όμως βέβαιοι αν ο χρόνος για μια τέτοια προσπάθεια επαρκεί και φυσικά ελλοχεύει ο φόβος ότι για μια ακόμα φορά θα μας ξεπεράσουν τα γεγονότα και να συρόμαστε ουραγοί στις εξελίξεις ανίκανοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών .
     Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, καλούμε τα προεδρεία όλων των σωματείων που έχουν διάθεση να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια, στις 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 12.00 στο κτίριο της ΠΟΣ (Κάνιγγος 6, 4ος όροφος), να συζητήσουμε να ομονοήσουμε  και τέλος να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις βάρβαρες-αντιλαϊκές -αντεργατικές πολιτικές. 
     
        
ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. "ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ"
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                          ΝΙΚ.ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ                                     ΒΑΣ. ΒΕΛΑΩΡΑΣ