Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα από τη Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις στα τρένα τη Δευτέρα και την Τρίτη
Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 5/3 (5 - 8 π.μ., 1 - 4 μ.μ. και 9 μ.μ. - μεσάνυχτα) και 24ωρη απεργία την Τρίτη 6/3 έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών(τρένα - προαστιακός), ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), την έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι η 6η Μάρτη έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ.
Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ καλεί στις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της: «Τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηρόδρομου, που όλα τα προηγούμενα χρόνια προετοίμασαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ολοκληρώνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»,αφού «αποτελεί βασική απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων και αξιοποιείται για την αύξηση των κερδών τους».Στην ίδια ρότα, τονίζει, «έχουμε και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Δίκτυο"), που στηρίζει την πολιτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ανταγωνισμού».
Και προσθέτει: «Από την προηγούμενη κατάσταση, από τη σημερινή κατάσταση αλλά και από την αυριανή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι στο καπιταλιστικό σύστημα και ο κρατικός τομέας και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας λειτουργούν προς όφελος των μονοπωλίων και όχι του λαού».
Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ «καλεί σε έναν αγώνα για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπορεί να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί σε όλη την Ελλάδα. (...) Ενας τέτοιος σιδηρόδρομος, που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, είναι ρεαλιστικός, στο πλαίσιο όμως όχι της σημερινής καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά μιας άλλης ανάπτυξης, υπέρ του λαού».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στη μάχη:Για προσλήψεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Για ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Για Εθνική Γενική ΣΣΕ με μισθό όχι κάτω από 751 ευρώ. Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων. Για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων. Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία και των φοιτητών.
Σχολιάζοντας εξάλλου την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τις κινητοποιήσεις, η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Ενώ είναι σε εξέλιξη σφοδρή ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με σαρωτικές ανατροπές (...) με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και για την εργατική οικογένεια, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στη ΓΣΕΕ, που έβαλε πλάτη για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και να ξεπουλιούνται δημόσιες επιχειρήσεις όπως ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ κ.ά. "μπιρ - παρά", με απύθμενο θράσος αναφέρεται σε ανακοίνωσή του μόνο στο χαμηλό τίμημα της πώλησης της ΕΕΣΣΤΥ. Προκαλεί τους εργαζόμενους του κλάδου!».
«Εχουν τεράστιες ευθύνες», τονίζει το ΠΑΜΕ, «είναι φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, των κομμάτων του κεφαλαίου που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, που ως πυρήνα έχει την παράδοση για εκμετάλλευση στα μονοπώλια και στους επιχειρηματικούς ομίλους όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως είναι π.χ. οι μεταφορές (Σιδηρόδρομος, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.)».
Σε απάντηση, η Γραμματεία καλεί σε «αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου, στους επιχειρηματικούς ομίλους».
ριζοσπαστης