Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση του Ιταλού Πρέσβη με την νέα διοίκηση του ΕΒΕΘ. Τι είπε για τις επενδύσεις στο σιδηρόδρομο.

Την επιθυμία της νέας διοίκησης αλλά και των μελών του ΕΒΕΘ για ενδυνάμωση των ελληνο-ιταλικών σχέσεων σε επίπεδο εισαγωγών – εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και κυρίως του τουρισμού και των επενδύσεων υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιταλό πρέσβη, Luigi Maras και τον εμπορικό ακόλουθο της ιταλικής πρεσβείας, Enrico Barbato. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ, ήταν παρόντες, επίσης, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη και β’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Χρήστος Σαραντόπουλος.

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι

Ο Ιταλός πρέσβης αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Ως ένα από αυτά ανέφερε την 1η ελληνο-ιταλική Διακυβερνητική συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και την ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. «Οι συγκυρίες είναι καλές και η προσέγγιση των δύο κυβερνήσεων πολύ θετική, στοιχείο σημαντικό όχι μόνο για τις οικονομικές αλλά και για τις πολιτισμικές μας σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Luigi Maras. Επίσης, αναφέρθηκε στην επένδυση της ιταλικής Trenitalia στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται να επενδυθούν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε τροχαίο υλικό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Maras οι Ιταλοί επενδυτές προτίθενται να αναπτύξουν το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και να το κάνουν εφάμιλλο με το ιταλικό, ενώ σχεδιάζουν να συνδέσουν σιδηροδρομικά την Ελλάδα με την Β. Ευρώπη.


Στο σημείο αυτό κ. Μασούτης γνωστοποίησε στο Ιταλό πρέσβη την πρόθεση τού ΕΒΕΘ να φιλοξενήσει στους χώρους του μια κλειστή εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης για τα σχέδια της Trenitalia, ενώ ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε και την ανάγκη δημιουργίας δύο διαμετακομιστικών κέντρων στον Ασπρόπυργο και στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στη Θεσσαλονίκη.


dailythess.gr