Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Έρχεται το τέλος εποχής του χάρτινου εισιτηρίου στον προαστιακό της Πάτρας

Αναστάτωση στους χρήστες του προαστικού σιδηροδρόμου της Πάτρας, έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ, να σταματήσει τη διάθεση εισιτηρίων από τους ελεγκτές, εντός των τρένων. Το μέτρο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων και καρτών και την αντικατάστασή τους με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι του ΟΣΕ, με τους οποίους μίλησε το thebest.gr, ότι η κατάργησης της αγοράς εισιτηρίου εντός του τρένου, αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αντικατάστασης συνολικά των χάρτινων εισιτηρίων με το ηλεκτρονικό.
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών στοχεύει συνολικά στην κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η αρχή υλοποίησης του μέτρου έγινε στις συγκοινωνίες της Αττικής, ενώ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ξεκινήσει την έκδοση και διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.
Βέβαια, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.
Στο μεταξύ, οι επιβάτες του προαστιακού της Πάτρας, έχουν ήδη ενημερωθεί ότι από τις 22 Φεβρουαρίου, σταματά η έκδοση εισιτηρίων από τους ελεγκτές. Μέχρι σήμερα, όσοι μπαίνουν στην αμαξοστοιχία έχουν δυνατότητα να πάρουν εντός του τρένου εισιτήριο, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο (1,40 ευρώ το κανονικό και 1 ευρώ το μειωμένο).
Ωστόσο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, τα εισιτήρια των ελεγκτών έχουν αρχίσει να εξαντλούνται με πρώτα αυτά του ενός ευρώ.
Κατά συνέπεια, θεωρείται αμφίβολο εάν κατά το τριήμερο του καρναβαλιού, όπου αναμένεται αύξηση της κίνησης λόγω των επισκεπτών και ιδιαίτερα των φοιτητών οι οποίοι προτιμούν τον προαστιακό, θα υπάρχουν εισιτήρια του ενός ευρώ.
Πέρα όμως από το καρναβάλι, το μέτρο έχει προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες του προαστιακού, οι οποίοι δεν έχουν πάρει κάρτα και βρίσκονται στις περιοχές, μετά τον κεντρικό σταθμό και μέχρι το Ρίο, δηλαδή σε Παναχαϊκή, Αγυιά, Μποζαίτικα, Καστελόκαμπο και Άγιο Βασίλειο.
Και αυτό διότι, εκδοτήρια εισιτηρίων του προαστιακού λειτουργούν στον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, στον κεντρικό σταθμό και στη στάση του Ρίου. Κατά συνέπεια οι χρήστες αυτοί, θα πρέπει να προμηθεύονται από αυτά τα σημεία τα εισιτήρια τους, εάν δεν θέλουν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο θέμα των προστίμων, όποιος επιβάτης δεν έχει εισιτήριο θα πρέπει να πληρώσει επί τόπου στον ελεγκτή την αξία του εισιτηρίου συν 10 ευρώ. Εάν δεν συμβεί αυτό, σε βάρος του παραβάτη βεβαιώνεται πρόστιμο ύψους 50 ευρώ!

thebest.gr