Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η ξετσίπωτη στάση του ΜΕΤΑ κατά της απεργίας και υπερ της κυβέρνησης.

ΜΕΤΑ (δλδ  ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ/Φωτόπουλος) προς μέλος της παράταξης τους όταν έκανε πρόταση   για αποχή από την ψηφοφορία για απεργία την Παρασκευή:
«Είσαι τρελός; Ετσι θα περάσει η πρόταση για απεργία!»,

Η ΔΑΣ κατέθεσε πρόταση για απεργία την Παρασκευή.Οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποφύγουν την απεργία με κάθε τρόπο.Ούτε ψηφοφορία δεν ήθελαν να γίνει στην πρόταση της ΔΑΣ.Τέτοιος τρόμος τους είχε πιάσει.


Προκειμένου να συγκαλύψουν την άρνησή τους να γίνει ψηφοφορία υπέρ ή κατά της πρότασης της ΔΑΣ για οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή, πρότειναν να γίνει απεργία το Μάρτη! Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Γ. Μυλωνάς (ΜΕΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ/Φωτόπουλος) και την αποδέχθηκαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (Κουλούρης) και της ΔΑΚΕ (Κιουτσούκης). «Σκαρφίστηκαν» δηλαδή μια ανύπαρκτη απεργία, δύο μήνες μετά την κατάθεση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (!), κάνοντας ακόμα πιο φανερή την ξετσιπωσιά τους.

Επιπλέον, επιχείρησαν να κλείσουν τη συζήτηση άρον άρον,χωρίς τοποθετήσεις: Χαρακτηριστικά, από τις συγκεκριμένες δυνάμεις δεν μίλησε σχεδόν κανείς εκτός από τους επικεφαλής τους.

Αρνήθηκαν επίσης να θέσουν την πρόταση της ΔΑΣ σε μυστική ψηφοφορία, φοβούμενοι τυχόν διαφοροποιήσεις συνδικαλιστών τους. Χαρακτηριστικά, όταν ένα μέλος του ΔΣ, από το ΜΕΤΑ, έκανε πρόταση να απόσχει η παράταξή του από την ψηφοφορία, το στέλεχος της ίδιας παράταξης Θέμης Γρηγοριάδης έσπευσε να τον επαναφέρει «στην τάξη», λέγοντάς του: «Είσαι τρελός; Ετσι θα περάσει η πρόταση για απεργία!», επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο το μένος των συγκεκριμένων δυνάμεων απέναντι στην απεργιακή απάντηση των εργαζομένων!