Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Λάρισα: Ανθρώπινη αλυσίδα στις γραμμές των τρένων


Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του 15ουΓυμνασίου Λάρισας, προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα με την ασφάλεια από τις αφύλακτες γραμμές του ΟΣΕ στον ιστό της πόλης.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία από το σχολείο τους έως στην οδό Ξυλοκάστρου, όπου σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και κρατώντας πανό και πλακάτ φώναζαν συνθήματα, όπως, «Κώστα ζεις εσύ μας οδηγείς», «Βάλτε φρένο στους νεκρούς των τρένων», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν μηνύματα ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στις αφύλακτες γραμμές του ΟΣΕ.


Η ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε μπροστά από το σημείο όπου ο 15χρονος Κώστας «κεραυνοβολήθηκε» από τις εναέριες γραμμές ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στις 14 Οκτωβρίου και λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή οι μαθητές και οι καθηγητές μαζί με τους γονείς άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια, ευχόμενοι να είναι μαζί με τον 10χρονο Κώστα που παρασύρθηκε από το τραίνο στη συνοικία της Νέας Σμύρνης τα τελευταία θύματα στις σιδηροδρομικές γραμμές.


To σημείο όπου σήμερα τα παιδιά του 15ου Γυμνασίου πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους έχει χαρακτηριστεί από τα πλέον επικίνδυνα, καθώς σχεδόν 300 μέτρα είναι ακάλυπτα χωρίς να υπάρχει έστω υποτυπώδης περίφραξη. Όπως έλεγαν τα ίδια τα παιδιά υπάρχει ένας κόμβος αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να διασχίσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές, έστω και με κίνδυνο της ζωής τους.



Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε ότι «ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης για τον νεαρό που τόσο άδικα χάθηκε και συμμετάσχουμε στην παράσταση διαμαρτυρία για να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και έχουν ευθύνη και καθήκον να προφυλάξουν την ζωή των μαθητών μας».



Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 15ου Γυμνασίου Λάρισας κα. Καλλιόπη Πιτένη-Τσιτσιβά επεσήμανε ότι: « Ήρθαμε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον κίνδυνο που διατρέχουμε καθημερινά τα παιδιά μας κι εμείς καθώς 300 μέτρα είναι αφύλακτα από τις γραμμές του ΟΣΕ στην οδό Ξυλοκάστρου και συγχρόνως να τιμήσουμε την μνήμη των παιδιών που χάθηκαν. Το κόστος είναι μηδαμινό σε σύγκριση με τη ζωή ενός ανθρώπου κι όμως ο ΟΣΕ και συναρμόδιοι φορείς δείχνουν αδιαφορία».



Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Θωμά Δαούλα, Περικλή Καμάρης, η γραμματέας Βάσω Μόσιαλου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Παζιάνας.


Εrt.gr