Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κοινό εξώδικο ΠΟΣ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την συμφωνία της με την ΠΕΠΕ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ),που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.


Π Ρ Ο Σ

1. Τον κο Orrazio Iacono, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», κάτοικο Αθηνών, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3.

2. Τον κο Φίλιππο Τσαλίδη, υπό την ιδιότητά του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία«ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», κάτοικο Αθηνών, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ

1. Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
2. Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Μαυραγάνη.
3. Τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

------------------------------------------------------------------------

Με έκπληξη και περισσή αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε, ότι συνάψατε συλλογική σύμβαση εργασίας με το Σωματείο υπό την επωνυμία «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης», το οποίο δεν είναι ούτε κλαδικό, άλλα και ούτε το πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικότερο στην Εταιρεία. Η ενέργειά σας αυτή – πέραν από την ηθική απαξίωση, την οποία περιέχει – συνιστά κατάφωρη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, αφού αφενός μεν παραβλέπει και παραγνωρίζει το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο στην εταιρεία, το οποίο είμαι η δεύτερη από εμάς ήτοι η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφετέρου δε θέτει εκποδών και αντιστρατεύεται την ΣΣΕ που έχει συναφθεί μεταξύ Υμών και της πρώτης από εμάς ύστερα από σχετική εξουσιοδότηση, η οποία έχει χορηγηθεί από άπαντα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων στην εταιρεία, μεταξύ των οποίων και την «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης». Ως κορυφή του παγόβουνου, αναφέρουμε την διάσπαση του προσωπικού της εταιρείας, αφού οι δύο συμβάσεις, οι οποίες συρρέουν έχουν διαφορετικό οικονομικό αποτέλεσμα, γεγονός, το οποίο αντιστρατεύεται την εργασιακή ειρήνη, την οποία ευαγγελίζεστε.

Η έλλειψη προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει η Εταιρεία υφίσταται σε όλες τις ειδικότητες και όχι μόνο στην ειδικότητα των Μηχανοδηγών, το οποίο, ασφαλώς, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της μεταβατικής περιόδου.

Για τους λόγους αυτούς και ενόψει ίσης μεταχείρισης ζητάμε:

1. Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε, εάν υπάρξει συμφωνία να εφαρμοστεί μετά τη λήξη της ισχύουσας.

2. Θέσπιση βαθμού Προϊστάμενου Αμαξοστοιχιών και στελέχωση όλων των αμαξοστοιχιών με Προϊστάμενο, όπως προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως, τον οποίο κατ΄εξακολούθηση παραβιάζετε.

3. Στελέχωση των αμαξοστοιχιών με Προσωπικό Κίνησης και εκπαίδευσή του προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που υποχρεούται να παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως σιδηροδρομική επιχείρηση. 

4. Στελέχωση των εμπορικών αμαξοστοιχιών με Προσωπικό Κίνησης διότι η ύπαρξη αμαξοστοιχιών Τ υφίσταται όταν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι κανένα σύστημα ασφαλείας δεν λειτουργεί στο υπάρχον δίκτυο.

5. Άμεση υλοποίηση του αιτήματός μας για δημιουργία ειδικότερου κλάδου Εκδοτών, στον οποίο θα ενταχθούν όσοι εκ των ήδη υπάρχοντων Εκδοτών επιθυμούν. Στο αίτημα αυτό έχετε δεσμευτεί προ μηνών, ότι θα το υλοποιήσετε και σας ζητάμε να τηρήσετε τη δέσμευσή σας.

Επειδή μέχρι τώρα και με την ιδιότητα, με την οποία εγκαλείστε, έχετε επιδείξει προκλητική αδιαφορία για τα ανωτέρω ζητήματα, για τα οποία σας έχουμε πολλάκις ενοχλήσει, ενώ έχουμε ζητήσει και την συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Επειδή περαιτέρω επιδεικνύετε και αδιαφορία για την τήρηση των προβλεπομένων από τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας και Κίνησης, τον οποίο εφαρμόζετε αποσπασματικά και κατά το δοκούν και συμφέρον.

Επειδή εμφανίζεστε πλέον ανακόλουθοι στην τήρηση των δεσμεύσεων που είχατε αναλάβει απέναντί μας

Επειδή οι ανωτέρω παραλείψεις σας έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια του προσωπικού και του επιβατικού κοινού, μη αποκλειόμενης της διάπραξης τυχόν αξιόποινης πράξης εκ της ανωτέρω αιτίας.

Επειδή όλα τα ανωτέρω πρέπει να τεθούν σε γνώση του αρμοδίου Εισαγγελέα, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους

Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ανωτέρω παράνομη, παράτυπη και ανακόλουθη συμπεριφορά σας,

Σας καλούμε, όπως εντός αποκλειστικής προθεσμίας 05 ημερών από την λήψη της παρούσας προβείτε στην υλοποίηση των αιτημάτων μας, στην τήρηση των δεσμεύσεών σας και κυρίως εφαρμόσετε κατά γράμμα τον Κανονισμό Κυκλοφορίας και Κίνησης.

Άλλως και παρερχομένης απράκτου της ανωτέρω προθεσμίας, σας δηλούμε, ότι θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες και τις κινητοποιήσεις μας προς τον σκοπό αυτό.



Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον κο Orrazio Iacono, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον κο Φίλιππο Τσαλίδη, υπό την ιδιότητά του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2017


ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.


Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ         ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝΑΓ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ