Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ :Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος

Πεδίο «σύγκλισης» ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ αποτελεί το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα για το κεφάλαιο. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε πως η τροπολογία για την απεργία αποσύρθηκε για λόγους «διαδικαστικούς» και για λόγους «νομοθετικών βελτιώσεων».Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει προθεσμία να νομοθετήσει περίπου έως τις 10 - 12 Γενάρη και πως έως τότε θα έχει κατατεθεί και η σχετική ρύθμιση.

Η ΝΔ όχι μόνο θα στηρίξει τη νομοθετική ρύθμιση για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, αλλά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, τη «σπρώχνει» για να τελειώνει μια «ώρα αρχύτερα».
«Η ατολμία της κυβέρνησης να ψηφίσει ακόμη και αυτονόητες μεταρρυθμίσεις, επιβεβαιώνεται από τα πήγαινε - έλα της τροπολογίας για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γ. Βρούτσης.
«Η ΝΔ όχι μόνο πιστεύει στην ανάγκη να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων στην απόφαση για να προκηρυχθεί απεργία, αλλά η εν λόγω τροπολογία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συντεχνιακά συμφέροντα», πρόσθεσε, θέλοντας να πείσει το κεφάλαιο ότι το κόμμα του είναι αυθεντικότερος εκφραστής των συμφερόντων του.