Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Πέφτουν απ' τα σύννεφα...

Απ' τα σύννεφα (ξανα)πέφτουν οι γραφιάδες των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, καθώς με έκπληξη αναπαράγουν την παραδοχή του Γ. Ντάισελμπλουμ ότι η σωτηρία των τραπεζών έγινε στην πλάτη των εργαζομένων. 
Μήπως λέει κάτι το καινούργιο ο απερχόμενος πρόεδρος του Γιούρογκρουπ; 
Φαίνεται ότι πρώτη φορά ακούνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι τα αντεργατικά μέτρα θεσπίζονται για να διασωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και μαζί τους φυσικά οι τράπεζες, που αποτελούν την καρδιά και τις φλέβες του καπιταλιστικού συστήματος. 
Μήπως αυτό άλλαξε; Μήπως τα μέτρα που παίρνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό, πέρα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, δηλαδή για τη διάσωση και την αύξηση των κερδών τους; Πάει πολύ η υποκρισία από τους «πεφτοσυννεφάκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και η προσπάθεια που κάνουν να παρουσιάσουν τις τράπεζες ως κάτι αποσπασμένο τάχα από τη συνολική λειτουργία του καπιταλισμού, ρίχνοντας σ' αυτές το ανάθεμα για τις θυσίες που φορτώνονται στο λαό, για να βγει λάδι συνολικά το κεφάλαιο και η σαπίλα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, που είναι αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς χρηματοπιστωτικό σύστημα.