Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών

Αθήνα 31/10/2017


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, εν όψει της 3ης αξιολόγησης να φέρει νέα αντεργατικά μέτρα για την απελευθέρωση των απολύσεων, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την πλήρη κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και κύρια την δημιουργία μεγάλων δυσκολιών στη δυνατότητα του εργατικού κινήματος, των ταξικών συνδικάτων να προκηρύσσουν απεργίες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται η κατάθεση του σχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, που ήδη από το προσχέδιό του προβλέπει νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την υγεία και περίθαλψη, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, τις κοινωνικές παροχές, ενώ αδιευκρίνιστο ακόμα παραμένει τι θα γίνει με τις περικοπές των συντάξεων με τον επανυπολογισμό τους (προσωπική διαφορά).

Το ΠΑΜΕ οργανώνει Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για να εκφραστεί η αντίθεση και αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων και του λαού στην πολιτική αυτή. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 Νοέμβρη 2017 στο Σύνταγμα στις 6.30 μμ, προσυγκέντρωση ώρα 6μμ στην Ομόνοια-αρχή Αθηνάς. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την ίδια ημέρα και ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ο Σύλλογός μας ενισχύοντας την αγωνιστική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, συμμετέχει στις συγκεντρώσεις αυτές μαζί με την Ομοσπονδία μας.

Δίνουμε τη μάχη μαζί με τα παιδιά μας και για τα παιδιά μας. Τα προβλήματα είναι κοινά, τα αιτήματα είναι ίδια, ο αγώνας είναι ενιαίος. Όλοι και όλες στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο