Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Αποκλειστικό: Μια πολύ σημαντική καταγγελία επιβατών που πρέπει να διερευνηθεί

Θέλουμε  να πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι πρόκειται για παρεξήγηση καθώς τα σωματεία των σιδηροδρομικών ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ΠΕΠΕ αλλά  και η ΠΟΣ έχουν αποδείξει έμπρακτα την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες-πρόσφυγες από χώρες οι οποίες δοκιμάζονται από πολέμους.
Επιβάτες κατήγγειλαν  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  αλλά και στον ΔΟΜ περιστατικό κακοποίησης μεταναστών σε συρμό που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα -Χαλκίδα.

Ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) απάντησε ότι είναι σε γνώση του πολλά τέτοια περιστατικά που τείνουν να γίνουν κανόνας!!και είναι αναγκασμένος να αναλάβει δράση!!
Γνωρίζουμε ότι εντός των συρμών δημιουργούνται διάφορα προβλήματα με προστριβές μεταξύ των συχνών   επιβατών με τους μετανάστες   οι οποίοι  μετακινούνται από και προς τα αποκαλούμενα hotspot.Οι επιβάτες που μετακινούνται με το τρένο  καθημερινά εδω και  χρόνια  διαμαρτύρονται στους συνοδούς γιατί οι μετανάστες δεν έχουν εισιτήριο ενώ  αυτοί πρέπει να πληρώνουν εισιτήρια.
Αυτές οι  προστριβές πολλές φορές  είναι αλήθεια ότι ξεπερνούν τα όρια και το προσωπικό κίνησης αναγκαστικά  βρίσκεται στη μέση διαπληκτισμών  επιβατών με τους μετανάστες  να προσπαθεί να ηρεμήσουν τα πνεύματα ώστε να επικρατήσει η λογική,η ανοχή και η κατανόηση.Πράγμα όχι πάντα εύκολο.Το προσωπικό κίνησης είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένο και πολύπειρο ώστε να πράττει πάντα αυτό που επιβάλλει η κατάσταση.
Τα ίδια τα σωματεία  κατά την άποψη μας θα πρέπει να ζητήσουν να ριχθεί φως στην υπόθεση γιατί στην σιδηροδρομική οικογένεια ΔΕΝ χωράνε τέτοιες ρετσινιές.
Στο παρακάτω έγγραφο λοιπόν  θα διαβάσετε  την απαντηση του ΔΟΜ για την καταγγελία κακοποίησης μεταναστών .