Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Για το τροχαίο υλικό

Το τροχαίο υλικό οι τεχνίτες ,οι μηχανοδηγοί ,οι συνοδοί ,οι επισκέπτες  οι κλειδούχοι κ.α το τιμάμε και μας τιμάει.Από εκεί βγάζουμε το ψωμί μας και στις ρόδες του γράφεται η σιδηροδρομική ιστορία (και  τα καλά  και τα κακά της σημεία. ) .Η σκληρή γλώσσα στα κείμενα  και η κριτική μας δεν αφορά το προσωπικό (πως θα μπορούσε άλλωστε;)  αλλά τις πολιτικές ηγεσίες,τις διοικήσεις των εταιρειών που  τις διορίζουν οι αστικές  κυβερνήσεις και οι οποίες με την σειρά τους   έχουν δώσει όρκο πίστης και αφοσίωσης  στις  εντολές της ΕΕ ,οι οποίες  θέλουν ένα σιδηρόδρομο εμπόρευμα  ,που θέλουν το πλαισιο ανταγωνισμού ,που θέλουν τον σιδηροδρομικό κολίγο  και επαίτη και που θέλουν τα μονοπώλια να μην ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά  που βγάζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Η συνειδητή απαξίωση του τροχαίου υλικού με την έλλειψη ανταλλακτικών,με την έλλειψη προσωπικού και την έλλειψη χρηματοδότησης οδηγεί σε παροπλισμό του και τέλος στο ξεπούλημα του.Αυτή είναι η κατάπτυστη  επιλογή τους και αυτούς στοχεύουμε με την σκληρή μας  κριτική.
Τα μαγικά των τεχνιτών κάποια στιγμή τελειώνουν. Πόσους λαγούς θα βγάλουν από το καπέλο;Ακόμα και αυτοί έχουν ένα τέλος.
Κάνουν κάθε μέρα ,τον ηλεκτρολόγο, τον εφαρμοστή ,τον αεριτζή τον εργάτη δουλεύουν ,ξενυχτάνε αγωνίζονται αλλά πόσο ακόμα;
Για να τους πουλήσουν στο τέλος σαν εμάς για το ...καλό τους!!!
(Με τους Ιταλούς καλύτερα έλεγε συνδικαλισταράς της έλξης  άλλα ξέχασε να πει ότι έδωσε μεγάλο αγώνα αυτός και το κόμμα του  ακατάπαυστα για  πολλές δεκαετίες ώστε να φέρει  τους ιδιώτες ''πρώτο τραπέζι πίστα..'')
Αν υπάρχει αμαρτία  και όνειδος αυτά βαραίνουν αυτούς και όχι εμάς.
Και στο εμάς είναι οι μουτζουρηδες,αυτοί που ιδρώνουν την φανέλα  αυτοι που αγωνίζονται  και που αγωνιούν για το μέλλον.Στο εμάς είναι οι τεχνίτες,οι μηχανοδηγοί οι συνοδοί οι κλειδούχοι και όλοι οι αλλοι που απο το ποστο στους δίνουν κάθε μέρα τον τίμιο αγώνα.
Στο αυτους και απέναντι μας   είναι τα τσιράκια οι βαστάζοι,  οι εργοδοτικοί  που τσουγγριζουν τα ποτήρια με τα αφεντικά σε τραπεζώματα,οι σφουγγοκωλάριοι του βασιλιά,οι μετά Χριστόν προφήτες, οι συκοφάντες, οι παπατζήδες, τα κοράκια της καρολου που προσφέρουν ειδικές  συμβουλές με το κιλο ,ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός,  οι διοικησεις που διόριζαν τα αστικα κομματα ,τα ίδια τα  αστικα κόμματα αλλά και αυτη η ΕΕ που από τα σωθικά της ξερνάει Μάστριχτ,οδηγίες,μνημόνια,υπευθυνότητα,αξιολογήσεις ,λιτότητα και τόσα άλλα που τα έχουμε νοιώσει καλά στο πετσί μας για δεκαετίες.
Αυτα τα λιγα λοιπον ως αναγκαία διευκρίνιση.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ