Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Aκόμα δεν έχει λυθεί το θέμα με τους τροχούς των ΗΑ

Βαρεθήκαμε να το ακούμε  τόσα χρόνια .Θα δωθεί λύση ..και λύση πουθενά .
Οι ΜΕΚ κατά την παρουσία τους στον θάλαμο μηχανοδήγησης  επιστούν την προσοχή  στους μηχανοδηγούς για την τήρηση του ορίου ταχύτητας στα 140 χλμω για τις ηλεκτράμαξες.
Οι ηλεκτράμαξες σε μερικές περιπτώσεις εμφάνισαν  ρήγματα στους τροχούς  και έχει επιβληθεί μείωση ταχύτητας στα 140 χλμ/ω μέχρι να ερευνηθεί το θέμα.
Στην περίπτωση εφαρμογής πνευματικής πέδης σε ταχύτητες άνω των 140 ζητείται να συνταχθεί δελτίο επισκευής από τον μηχανοδηγό αλλά και να αιτιολογήσει τον λόγο που έκανε πέδη!!!!(Μιλάμε για απίστευτα πράγματα)

Όλα αυτά  όμως έχουν μια ιστορία ετών   και η διερεύνηση του θέματος  με τους τροχούς των ΗΑ  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη  ή έχει ολοκληρωθεί και δεν το γνωρίζουμε ...
Η απορία μας είναι το πως είναι δυνατόν μια ηλεκτράμαξα  αξίας εκατ. ευρώ να έχει πρόβλημα με τους τροχούς της και μάλιστα τέτοιο πρόβλημα..
Οι ηλεκτράμαξες έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό για να πάνε τον σιδηρόδρομο στην νεά εποχή.Μια εποχή με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας .λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος,με λιγότερη ηχορύπανση ,με αυξημένες ταχύτητες και αξιοπιστία.
Είναι αδιανόητο το χρυσο πληρωμένο   τροχαίο υλικό να αντιμετωπίζει τέτοιοιυ ειδους προβλήματα και μάλιστα αυτά να μην βρίσκουν λύση...
Κάποιοι έχουν ευθύνες και η καθυστέρηση της επίλυσης του προβλήματος για τόσο καιρό είναι τουλάχιστον απαράδεκτη .
Εξίσου απαράδεκτο είναι και το φόρτωμα των ευθυνών στο προσωπικό έλξης που δεν φταίει τίποτα για την ανικανότητα άλλων.
Η μείωση της ανώτατης  ταχύτητας των ηλεκτραμαξών έχει αρνητική  επίδραση στο δρομολόγιο όπως επίσης  αρνητική επίδραση  έχουν οι άπειρες βραδυπορείες,η έλλειψη φωτοσήμανσης,η κακή κατάσταση  της υποδομής,και η μειωμένη ελκτική ισχύς των ΔΗ..
Όλα αυτά καταλήγουν σε πολλά λεπτά καθυστέρησης  στον τερματικό σταθμό  και οι επιβάτες οργισμένοι ξεσπάνε στο προσωπικό κίνησης και έλξης.
Ως πότε η έλξη και η κίνηση θα είνα ο σάκος του μποξ των ευθυνών άλλων..;

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ