Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

To Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει τους σιδηροδρομικούς


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις 14-15 Σεπτέμβρη ολοκλήρωσε και τυπικά την ιδιωτικοποίησητης ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ακολουθούν η ΕΕΣΣΤΥ, ο ΟΣΕ, το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Προχωράει στη συγκρότηση της "Rail Gargo Logistic Goldair" και της "PEARL", που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας την πολιτική της απελευθέρωσης.
Με αφορμή τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας κατά απαίτηση των μονοπωλίων του κλάδου, συνεχίζει το γνωστό πλασάρισμα για την ανάπτυξη που θα ωφελήσει και τα μονοπώλια και το λαό.
Με το αφήγημα της "δίκαιης ανάπτυξης" προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό και τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο να στηρίξουν την πολιτική της.
Τη "δίκαιη ανάπτυξη" τη γνωρίσαμε και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τα κόμματα που ψήφισαν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές της ΕΕ και την ανάγκη για κερδοφορία των μονοπωλίων.
Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους είναι δραματικές:
- Μείωση προσωπικού κατά 50%.
- Εντατικοποίηση της εργασίας, σφαγιασμός όλων των δικαιωμάτων.
- Απώλεια των αποδοχών τους.
- Αυξήσεις εισιτηρίων, κατάργηση και κλείσιμο περιφερειακών δικτύων κ.λπ.
Το ΕΚΠ καλεί τα σωματεία-μέλη του να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στους Σιδηρόδρομους, για έναν Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Ο ελληνικός Σιδηρόδρομος μπορεί να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να γίνει το βασικό μέσο μεταφοράς των λαϊκών στρωμάτων και της σύνδεσης των περιοχών της χώρας μέσα από ένα πυκνό, φθηνό και αξιόπιστο δίκτυο γραμμών. Μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, της αγροτικής παραγωγής, του Εμπορίου, της Βιομηχανίας, του Τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορεί να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους.