Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Star : Ρεπορτάζ για το χαλασμένο ασανσέρ στο ΣΚΑ (βίντεο)

Ηλικιωμένοι και μητέρες με παιδιά στο καρότσι, αναγκάζονται να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τις πολυάριθμες σκάλες σε σταθμό του προαστιακού γιατί ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί.
Ένα ασανσέρ που συνεχώς είναι χαλασμένο ταλαιπωρεί χιλιάδες επιβάτες του προαστιακού στο σταθμό ΣΚΑ- Αχαρναί, στο σημείο που τέμνονται οι σιδηροδρομικές γραμμές Πειραιά-Θεσσαλονίκης και Αεροδρομίου Κιάτου.ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, μητέρες με παιδιά στο καρότσι πρέπει να ζητήσουν κυριολεκτικά τη βοήθεια του κοινού για να ανέβουν από και προς την αποβάθρα.
Ο ανελκυστήρας έχει γίνει θέμα ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ που έχει κάνει προσωρινή παραλαβή του έργου.
Ο ανελκυστήρας στο σταθμό ΣΚΑ- Αχαρναί δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό. Η ΕΡΓΟΣΕ, την 1/6/2017, ζήτησε με έγγραφο από τον ΟΣΕ να αποκαταστήσει τη βλάβη. Η θετική απάντηση ήρθε δυο μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, ωστόσο η βλάβη παραμένει ακόμα.
Στα έγγραφα που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Star, όπως θα δείτε στο βίντεο, η ΕΡΓΟΣΕ ζητά από τον ΟΣΕ να δεσμευτεί ότι θα δώσει τα χρήματα για την αποκατάσταση των βλαβών, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 17.600 ευρώ. Ο ΟΣΕ απαντά θετικά μετά από δυο μήνες, ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να διαβεβαιώσει τον εργολάβο ότι θα πάρει τα χρήματα του για να φτιάξει τον ανελκυστήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η βλάβη θα αποκατασταθεί στα τέλη Οκτωβρίου.