Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ .«Μαζί θα το ψηφίσουμε... »

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τις ...«αβυσσαλέες διαφορές» ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ ήταν διάφορα στιγμιότυπα από τη συζήτηση που γίνεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή για το κυβερνητικό νομοσχέδιο που αφορά τα Εργασιακά. 

Χαρακτηριστικά, την ώρα που υπουργός Εργασίας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα «έδιναν όλα» για να πείσουν ότι η κυβέρνηση έχει «φιλεργατικό πρόσημο» και προσπαθεί να υπερασπιστεί δικαιώματα των εργαζομένων, σε αντίθεση με την «άγρια αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων», ήρθε ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Βρούτσης να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους»: «Εκ προοιμίου σας λέω - ανέφερε - ότι το επόμενο νομοσχέδιο, το Εργασιακό για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η ΝΔ θα το ψηφίσει, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ψηφίσουμε αυτό, κύριοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Επεξεργασία δική μας ήταν, μας εμποδίσατε να το φέρουμε τον Δεκέμβριο του 2014, κάνοντας συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος (...) και τώρα θα το φέρετε μαζί να το ψηφίσουμε». 

Με πέντε φράσεις ο Γ. Βρούτσης έδειξε τον κοινό στόχο που έχουν, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών, που προϋποθέτει βέβαια την εξαπάτηση και το τσάκισμα της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού. Ούτε άχνα, βέβαια, δεν έβγαλαν υπουργοί και ...«αριστεροί» βουλευτές.