Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Aνακοίνωση ΔΕΣΚ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΔΕΣΚ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      
Αθήνα 27/9/2017

Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε το έγκλημα στο  Σαρωνικό που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».   
Χιλιόμετρα ακτής και πυθμένα, έχουν υποστεί ήδη τεράστια οικολογική καταστροφή εξ’ αιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε με ανυπολόγιστες ζημιές, με μακροχρόνιες επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα  και θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή να μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι τη θάλασσα καθαρή. 
Για το έγκλημα στο Σαρωνικό, υπάρχει ένοχος: είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους !

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τα αστικά κόμματα, πρέπει όλα να υποτάσσονται στο κέρδος. Το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν αντιμετώπισε τη ρύπανση, επιβεβαιώνει ότι οι ανάγκες του λαού για προστασία από τέτοια φαινόμενα, δεν χωράνε στις επιδιώξεις του κεφαλαίου για κερδοφορία. 
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και απαιτούμε:
Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μην μετακυλήσει στο λαό. 
Αντιστεκόμαστε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να παλέψουμε για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, την ίδια τη ζωή μας και όχι το κέρδος.  


ΔΕΣΚ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ 

         ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ