Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Η εγκύκλιος για τις ώρες μηχανοδήγησης και το νέο κύκλωμα εντατικοποίησης

Όπως θα διαβάσετε στην εγκύκλιο που δημοσιεύουμε ορίζεται ως ανώτατο χρονικό όριο μηχανοδήγησης οι 5 ώρες.
Η δε συνεχόμενη μηχανοδήγηση να μην υπερβαίνει τις δυόμισι ώρες και μετά το όριο αυτό να χορηγείται διάλειμμα μισής ώρας το οποίο θα προσμετράται στο ημερήσιο χρόνο εργασίας.
Με τα νέα κυκλώματα που έχουν ισχύ από την Δευτέρα 21-8-2017 παραβιάζεται και το όριο μηχανοδήγησης και το θέμα του διαλείμματος καθώς υπάρχει υπηρεσία με πάνω από 5 ώρες μηχανοδήγησης και  επίσης υπάρχουν πολλές  υπηρεσίες χωρίς κανένα  διάλειμμα.


  • Για τα  σημερινά κυκλώματα έχουμε αναρτήσει τις ενστάσεις μας για την έλλειψη διαλείμματος στο Κιάτο αλλά και στα τοπικά Αθήνας -Πειραιά .Διαφωνούσαμε και  συνεχίζουμε να διαφωνούμε με την απνευστί εργασία.
  • Για τα 9 ωρα σε όλο το κύκλωμα( και όχι μόνο στις προαστιακές υπηρεσίες )και διαφωνούσαμε και  συνεχίζουμε να διαφωνούμε.Ζητήσαμε να εξαλειφθούν από όλες τις υπηρεσίες και δεχθήκαμε επίθεση.(Θα θυμίσουμε ότι σε  ανάρτηση που κάναμε πριν καιρό  και συγκρίναμε την αναλογία υπερωριών στις υπηρεσίες με  το κύκλωμα που ίσχυε μέχρι αρχές του 2017 με το επόμενο που ακολούθησε αυτό είχε λιγότερες υπηρεσίες και ίδιες!υπερωρίες.!!! )Στην συνέχεια είχαμε την τρίτη αλλαγή κυκλώματος με την είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα και από 21-8-2017 μετράμε την τέταρτη αλλαγή κυκλωμάτων!!
  • Διαφωνήσαμε για την διακοπή πρόσβασης του ΜΑΙ  στο Κιάτο και πλέον μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε ως τιμωρητική  την πρόσβαση με το  νέο κύκλωμα.Για να πας Κιάτο πρέπει να πας ....Χαλκίδα.Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο .Γίνονται μόνο στον μικρόκοσμο του ΜΑΙ.
  • Για το νέο κύκλωμα έχουμε καταθέσει τις ενστάσεις μας με γραπτή ανακοίνωση ως ΑΣΚΕ .Επίσης  ζητήσαμε να συνεδριάσει και η τοπική γραμματεία του ΜΑΙ .Καμία απάντηση από την ΠΕΠΕ μέχρι σήμερα.
  • Τις ενστάσεις της για το κύκλωμα κατέθεσε με γραπτή της ανακοίνωση και άλλη παράταξη η οποία και αυτή ζήτησε να συνεδριάσει η τοπική γραμματεία.Καμία απάντηση από την ΠΕΠΕ μέχρι σήμερα.
  • Ο αντιπρόεδρος δε της ΠΕΠΕ δεν είχε ενημερωθεί για το νέο κύκλωμα.

ΥΓ .Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα μας πει ο ιατρός εργασίας και ο τεχνικός εργασίας για την συνεχόμενη μηχανοδήγηση χωρίς διάλειμμα( και φορτηγό να οδηγούσαμε μια στάση θα την κάναμε για λίγη ξεκούραση ,για φυσική ανάγκη,για νερό ή λίγο καφέ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΗΣΗΣ..