Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΔΣ ΠΕΠΕ:Ο εργοδοτισμός τους είναι απροκάλυπτος.Σε σύμπλευση γραμματέας και πρόεδρος κατά των μηχανοδηγών

Για άλλη μια φορά η εργοδοτική ηγεσία της ΠΕΠΕ έκανε το καθήκον της απέναντι σε αυτό που είναι ταγμένη παρά την αντίθετη άποψη των μηχανοδηγών.

Πρόεδρος και γραμματέας της ΠΕΠΕ απέδειξαν με την στάση τους ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται (ή μάλλον καίγονται ) είναι το ''καλό'' της διοίκησης και όχι το καλό των μηχανοδηγων.

Θεωρούν καλά τα κυκλώματα χωρίς διάλειμμα !!και μαλιστα  τα θεωρούν και καλύτερα από τα προηγούμενα αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο 
α)με τα νέα κυκλώματα έμπνευσης του  εχουμε περισσότερα χιλιόμετρα!!! β) o σχεδιασμός τους είναι τέτοιος   που εξασφαλίζει την επόμενη ημέρα με τους Ιταλούς.
(σσ εδώ σηκώσαμε τα χέρια ψηλά)..

Και αν απορείτε πως γίνεται αυτή η εξασφάλιση κατά τον πρόεδρο;
Όπως ο ίδιος λέει:
-''Δεν είναι δυνατόν να εργαζόμαστε τόσο λίγο και να έχουμε και διάλειμμα όπως στα προηγούμενα κυκλώματα !!!.Δεν θα τα άφηνε αυτά ο Ιταλός.''
Έτσι είπαν  να τον προλάβουν αυτοί  τον Ιταλό και αφου ''εργαζόμαστε  τόσο λίγο''  να λιώσουμε τότε στα χειριστήρια.!! για το καλό μας.
Την δε εγκύκλιο για τις ώρες μηχανοδήγησης  ο γραμματέας  της ΠΕΠΕ την θεωρεί πεπαλαιωμένη !!!
Προφανώς τα ατυχήματα ,η διάλυση τροχαίου υλικού και δικτύου να αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες για αυτόν  και μάλιστα πεπαλαιωμένες.
Ίσως και αυτός να ήταν  ο λόγος που είχε παραιτηθεί τότε από την προεδρεία του σωματείου για 2 εβδομαδες καθώς δεν περναγε από το σωματείο η  άλλη εγκυκλιος με τις 6 ωρες χειριστήρια  και το όριο των 600 χιλιομετρων για κάθε μηχανοδηγό.
Αυτη η εγκυκλιος  που απορριφθηκε από το σωματείο  τότε μάλλον ήταν πιο μοντερνα!!! για τον γραμματέα καθώς ..βλέπει μπροστά.Είναι γνωστό αυτό εξάλλου σε όλη την επικράτεια.

Ο πρόεδρος παραδεχτηκε οτι αυτός εστειλε τα κυκλώματα στην διοίκηση  τηςς ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αλλά έχει ενδιαφέρον  όταν από την μία πλευρά λέει οτι ο καθένας κρίνεται για τις απόψεις του και από την άλλη α) έστειλε τα κυκλώματα στην διοίκηση  στα κρυφά με εμπιστευτική αλληλογραφία β)  η σιωπή του τόσο καιρό για την πατρότητα του κυκλώματος   αλλά και η φασαρία που έστησε για την διαρροή της υπογραφής του φανερώνει οτι ήθελε διακαώς να κρύψει αυτές του τις απόψεις.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εντολή της προς την ΔΙΚΑΜ λέει οτι τα κυκλώματα είναι πρόταση του σωματείου (αφού συμφώνησε και ο γραμματέας σε αυτά ) αλλά τώρα ο πρόεδρος λέει οτι δεν είναι πρόταση του σωματείου!!  Μα καλά αφού δεν είναι πρόταση του σωματείου πως εφαρμόζονται; Μας δουλεύουν; 

Φανατικός οπαδός του να δουλεύεις σερι ο γραμματεας  και φυσικά χωρίς διάλλειμμα  ( το έχει εφαρμόσει ήδη στο Κιάτο και δεν άντεχε τις συγκρίσεις με το Ρέντη που είχε στα προηγούμενα κυκλώματα διαλείμματα) θεωρει λεπτομερειες την ξεκουραση των μηχανοδηγων μπροστα στο συμφερον της εταιρειας.
Μηπως και το δικό του  προσωπικό συμφέρον για την επόμενη ημέρα στο Κιάτο είναι πλεον στην ίδια πορεια με τα θέλω των διοικούντων και για αυτο λειτουργεί ως σύμβουλος του Τσαλίδη στις μεθόδους εντατικοποίησης;

Στο ίδιο μοτιβο ολη η συνεξέλιξη  όπως και το μελος της Νεας Ελξης Θανασιας  Π ο οποιος θεωρεί οτι δεν συντρέχει  λόγος να αλλάξουμε κυκλωματα τωρα αφου αυτα θα αλλάξουν αργοτερα όταν θα έρθει  το ρεύμα στο Ρεντη
Δηλαδή και ο σκύλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη!! για τον συνάδελφο Θανασιά!!
Διαφορετικη σταση από τον άλλο της Νέας Έλξης  Καπιτανο  Κ .ο οποίος αναρωτηθηκε γιατι δεν γινεται συνεδριαση της τοπικης γραμματειας και γιατι δεν γινεται διαβουλευση για τα κυκλωματα.

Αντιδράσεις ΜΟΝΟ σπό τον αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ Συρόπουλο Σπύρο για τα κυκλωματα  στο Ρέντη  Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ υπερασπιστηκε  την εγκυκλιο Κουτρουμπα και παράλληλα εθεσε θεμα στο ΔΣ  τις αντδρασεις των μηχανοδηγων στο ρεντη αλλά και τις ανακοινωσεις των παραταξεων της ΑΣΚΕ και  της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ;

Αντιδρασεις κάνουν μονο 3 ατομα στο ΜΑΙ ..ΚΛΙΤΣΑΣ- ΓΑΚΙΑΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ...Ολοι οι αλλοι ειναι ευχαριστημένοι!!Όσο για  αυτούς   που υπογράφουν την ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ ...βιάστηκαν..παρασυρθηκαν..δεν ξερουν το συμφερον τους και αλλα τετοια ωραια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ.

ΤΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ  ΠΟΤΑΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ,ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ  ΚΟΙΝΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ.ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ ΙΣΧΥΕ ΤΟ Ο ΛΟΦΟΣ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΝΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΓΙΝΕ ΕΡΗΜΟΣ...
ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ