Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση ΚΟ Φυλής του ΚΚΕ:Να αναβαθμιστεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο στο Δήμο Φυλής

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον περιορισμό των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (από και προς Α. Λιόσια) ήρθε στην επιφάνεια το οξυμένο λαϊκό πρόβλημα της παντελούς έλλειψης συγκοινωνιακού δικτύου που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία της περιοχής μας. Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι η ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία σύνδεσης του Δήμου Φυλής με το κέντρο της Αθήνας, με το Αεροδρόμιο αλλά και με τις περιοχές εντός της Αττικής.
Την ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διαχρονικά παρέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κεφάλαιο, με αποτέλεσμα ακόμα και η απλή ανάγκη του λαού μας για μετακίνηση να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με κριτήριο την κερδοφορία μπαίνουν ή κόβονται δρομολόγια, υποβαθμίζεται ή αναβαθμίζεται το δίκτυο συγκοινωνιών και όχι με άξονα τις λαϊκές ανάγκες.
Τα παραπάνω εντείνουν τις συνθήκες γκετοποίησης μιας εργατικής - λαϊκής περιοχής που με πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών αντιμετωπίζει μια σειρά οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, το οξυμένο θέμα της χωματερής που χρόνια βασανίζει το λαό μας και άλλα.
Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της περιοχής να διεκδικήσουν:
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα και με κάθε τρόπο (ακόμα και με δρομολόγηση λεωφορείων) η πιο συχνή σύνδεση των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου με το σταθμό του Προαστιακού (ΣΚΑ) στο Μενίδι, με το κέντρο της Αθήνας και με το Αεροδρόμιο.
  • Να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του Προαστιακού.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ο Προαστιακός Σταθμός του Ζεφυρίου.
  • Την εξασφάλιση σύγχρονων ΜΜΜ, την αξιόπιστη, ασφαλή και φτηνή συγκοινωνία για τις ανάγκες μετακίνησης του λαού και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού και να εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
  • Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες και δωρεάν για τους ανέργους σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο.
  • Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση 100% και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».