Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Αθλιότητες από το στέκι της ξεφτίλας

Στο στέκι του Γενιδούνια κάτω από ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών  είδαμε για εκατομμυριοστή φορά ανώνυμο σχόλιο αθλιότητας και ψέματος που ξεπερνά ακόμα και τον γκαιμπελισμό στον οποίο είναι εθισμένοι  οι διαχειριστές του μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενοχλημένοι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έλξης από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που έθιγε διοικήσεις και κυβερνήσεις για τις πολιτικές τους είπαν  να μαγαρίσουν την ανακοίνωση  του ΠΑΜΕ με λίγη από την λάσπη στην οποία κυλιούνται καθημερινά με ένα σχόλιο για την τραγωδία στην Πάτρα!!!!Δηλαδή για ένα άσχετο θέμα και  μάλιστα με ένα σχόλιο το οποίο είναι έμπνευσης ναζιστικής προπαγάνδας  ώστε να  θίξουν  κατά την άποψη τους το ΠΑΜΕ ,το ΚΚΕ και τον δήμαρχο Πάτρας
το σχόλιο λοιπόν  λέει 

Αν το κτίριο που κατέρευσε στην Πάτρα και έχασε την ζωή του ένας μετανάστασης και άλλος 1-2 παλεύουν σήμερα για την ζωή τους άνηκε σε Δήμο που επικεφαλής αρχή θα ήτο απο τις δυνάμεις της "αστικής δημοκρατίας",οι σύντροφοι θα έβγαζαν ανακοίνωση για τις συνέπειες του καπιταλισμού και των συνεπειών της πολιτικής του. Για τους μετανάστατες που δεν προστατεύει η Κυβέρνηση.

Σήμερα που το κτίριο ανήκει στο Δήμο Πάτρας και ο Δήμαρχος είναι σύντροφος,είναι απλά Παρασκευή μεσημέρι,αυτοψίες γίνονταν κάθε μέρα,αλλά ήταν μια ακόμα άτυχη στιγμή για τον κομμουνισμό.To κτίριο είχε κριθεί κατεδαφιστέο αλλά δεν προλάβαμε κτλπ κτλπ.
Αυτά για να βλέπουν ορισμένοι ότι το νόμισμα έχει ΠΑΝΤΑ 2 όψεις.Και καλό είναι να βάζουν ένα μέτρο σε όσα πολλές φορές ευαγγελίζονται.
Τα γκαιμπελάκια της οκάς δεν μπήκαν καν στον κόπο να νοιαστούν αν αυτό που γράφουν είναι ψέμα καθώς  αυτό που τους ενδιέφερε ήταν μόνο να πιτσιλίσουν με δύσωδη κοπριά .
Ποια είναι η αλήθεια όμως για το κτίριο στην Πάτρα;

Από το 2008 ακατάλληλο το κτίριο

Από το 2008, οπότε είχε «χτυπηθεί» από το σεισμό, είχε κριθεί επικίνδυνο το υπόστεγο που κατέρρευσε σήμερα το απόγευμα, σαν «χάρτινος» πύργος, στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, σκοτώνοντας έναν αλλοδαπό και τραυματίζοντας σοβαρά άλλον έναν.
Από το 2015, μάλιστα, το κτίριο είχε πάρει κλήση και είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, προαναγγέλλοντας τη σημερινή τραγωδία.
Οι γραφειοκρατικές όμως αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, πρόλαβαν δυστυχώς τα γεγονότα, καθώς μόλις σήμερα το πρωί υπογράφηκε από τον ΟΛΠΑ η σύμβαση για την κατεδάφισή του, η οποία προβλεπόταν να γίνει εντός του επόμενου τριμήνου.
Ο Δήμος της Πάτρας είχε δώσει μεγάλη μάχη για να κατεδαφιστεί το ετοιμόρροπο υπόστεγο, καθώς η  Αρχαιολογική Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων είχε προσφύγει στο ΚΑΣ και ζητούσε να χαρακτηριστεί διατηρητέο το ετοιμόρροπο κτίριο στο λιμάνι. Ωστόσο, ο Δήμος Πατρέων κατάφερε να πείσει το ΚΑΣ ότι το κτίριο δεν έχει καμία ιστορική αξία, τονίζοντας μάλιστα ότι είχε σκεπή από αμίαντο, η οποία ήταν άκρως επικίνδυνη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο newpost ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, «το κτίριο το διεκδικούσε ο δήμος για να αξιοποιηθεί ως αθλητικό κέντρο. Όταν είδαμε ότι είναι ετοιμόρροποι, απαιτήσαμε να κατεδαφιστεί. Όμως η γραφειοκρατία καθυστέρηση τη διαδικασία και δεν παραδόθηκε ποτέ στο δήμο. Δεν παραλαμβάναμε το κτίριο γιατί ήταν ετοιμόρροπο. Τελικά έπεσε μόνο του, δυστυχώς με τραγικές συνέπειες. Εδώ και δύο χρόνια κάναμε αγώνα με επιστολές που καθιστούσαμε όλους υπεύθυνους, να φύγει τουλάχιστον το κρατητήριο του λιμενικού. Αν δεν είχε φύγει σήμερα θα θρηνούσαμε πολλά θύματα».
Σε ότι αφορά το ιστορικό του κτιρίου, o σύμβουλος του δημάρχου Στάθης Κεραμιδάς, εξηγεί στο newpost: «Μόλις το μεσημέρι ο ΟΛΠΑ ανακοίνωσε ότι είχε κλείσει σύμβαση με εταιρεία για την κατεδάφιση του στεγάστρου. Ο χώρος χρησιμοποιούνταν και ως κρατητήριο του λιμανικού. Η έκταση δεν έχει δοθεί στο δήμο, το είχαμε διεκδικήσει από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της συνολικότερης διεκδίκησης του παραλιακού μετώπου. Ο δήμος θέλει να κάνει το κτίριο κλειστό γυμναστήριο. Μόλις το είδαν οι μηχανικοί μας είπαν ότι είναι ετοιμόρροπο, κοντεύει να κατεδαφιστεί. Πρόκειται για κτίριο 3.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι οι παλιές αποθήκες του λιμανιού. Τα κρατητήρια έφυγαν από εκεί μετά από παρέμβαση του δήμου, όταν τους ενημερώσαμε για το τί μας είπαν οι μηχανικοί. Πριν από μερικούς μήνες παρενέβη η αρχαιολογική υπηρεσία και ζητούσε να μείνει διατηρητέο. Η διαφορά με την αρχαιολογική υπηρεσία  λύθηκε στο ΚΑΣ.»
**Βλέπετε  λοιπόν κύριοι   διαχειριστές και σχολιαστές   του  μπλογκ λάσπη και  κοπριά το κτίριο και η συνολικότερη έκταση δεν ανήκε στο δήμο αλλά στο αγαπημένο σας ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλάει τα πάντα και στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την σκυτάλη από ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και έβαλε  επικεφαλής τον άνθρωπο του .Ένα συντροφάκι σας ...
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ