Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Νέα κωλοτούμπα από την συνεξέλιξη μετά τις διαμαρτυρίες των μηχανοδηγών

Σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενες ανάρτησεις για το νέο κύκλωμα-έκτρωμα του Προαστιακού.
Όπως πλέον γνωρίζουν όλοι το νέο κύκλωμα  με ισχύ από την 21-8-2017 εστάλη στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με άκρως εμπιστευτική αλληλογραφία από τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ 1)Δεν παρουσιάστηκε πρώτα στο σωματείο. 2)Δεν αναρτήθηκε σε μπλογκ.3)Δεν ήρθε σε διαβούλευση με την τοπική γραμματεία.4)Δεν εστάλη στην ΔΙΚΑΜ παρά μόνο εστάλη κρυφά στον προέδρο και το διευθ.σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ..Αυτά για την ιστορία!!
Διαπιστώσαμε ,όταν είδαμε όλο το κύκλωμα ,ότι πολλές  υπηρεσίες του Προαστιακού  ήταν συνεχόμενες σε μηχανοδήγηση και  χωρίς διάλειμμα.Καταθέσαμε άμεσα τις δίκαιες ενστάσεις μας  για την έλλειψη διαλείματος και δεχθήκαμε  αήθη υβριστική επίθεση   από το στέκι της έλξης  αλλά και από τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ .Επίθεση με την οποία ήθελαν να μας πείσουν οτι  πλέον με το θαυματουργό κύκλωμα σχολάμε νωρίτερα και ότι υπάρχουν και διαλείμματα!!!! απλά εμείς δεν τα βλέπουμε Διαβάστε τι έλεγαν για τα διαλείμματα στις υπηρεσίες που σχεδίασαν οι ίδιοι:

**στέκι της έλξης 8/8/2017Στην πρόταση που κατατέθηκε {Με την πρόταση που κατατέθηκε προχτές, οι μηχανοδηγοί στο ΜΑΙ εργάζονται στις 6 απο τις 13 υπηρεσίες 308 λεπτά με διάλειμμα 42 λεπτών. (2 διαλείμματα των 12 λεπτών και άλλα 2 των 9 λεπτών). Στις υπόλοιπες ο χρόνος είναι σαφώς κάτω των 300 λεπτών.}
  **στέκι της έλξης 11/8/2017
 {Αναφορικά με τις διακοπές για τις αλλαγές χειριστηρίων στις 6 επίμαχες υπηρεσίες - όπου σε αυτές κάποιοι λανθασμένα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για υπηρεσίες με πολλές ώρες μηχανοδήγησης- προβλέπονται δυο δωδεκάλεπτες διακοπές στο ΣΚΑ και άλλες 2 δεκάλεπτες στο αεροδρόμιο ενώ σημαντική παράμετρος είναι αυτή που δεν λαμβάνουν υπόψη τους όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν ότι δηλαδή τα νέα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο και απο το Αεροδρόμιο έχουν μεγαλύτερο "άνοιγμα" και είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν καθυστερήσεις, ιδιαίτερα στο κομμάτι ΣΚΑ - Αεροδρόμιο- ΣΚΑ,όπου έχουμε και τις 12λεπτες διακοπές.}
 ** στέκι της έλξης 11/8/2017
 Η δομή των 6 υπηρεσιών είναι η εξής Ανάληψη εργασίας - επιβάτης Αθήνα-Αεροδρόμιο(αλλαγή χειριστηρίων 5 λεπτά)-ΣΚΑ (διακοπή 12 λεπτά)- Αεροδρόμιο (διακοπή 9 λεπτά) - Αθήνα - επιβάτης ΑΙΡ ΔΕΝ προκύπτει καμία υπερωρία σε καμία υπηρεσία ΕΝΩ οι υπόλοιπες 6 υπηρεσίες έχουν διαλείμματα κ ο χρόνος κυμαίνεται μεταξύ 4 ωρών και 5 ωρών.)
Νομίζουμε οτι είναι ξεκάθαρο οτι το στέκι,ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ,και η ηγεσία της συνεξέλιξης  προσπαθούσαν να μας πείσουν να δεχθούμε ως  διαλείμματα τις διακοπές και τις αλλαγες χειριστηρίων  των 5'των 9' και των 12' λεπτων.Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αθροίζουν  όλα τα πεντάλεπτα και τα εννιάλεπτα μιας υπηρεσίας και να τα παρουσιάζουν ως 40 ' λεπτα διαλείμματος της υπηρεσίας!!!!
Η σθεναρή μας αντίσταση , ο καυστικός μας λόγος ,η καθαρά συνδικαλιστική μας στάση με την ανακοίνωση της ΑΣΚΕ και το αίτημα συγκρότησης της τοπικής γραμματείας για διαβούλευση στακυκλώματα  , η  πραγματική ενημέρωση των μηχανοδηγών για του τι έρχεται με το νέο κύκλωμα αλλά  και οι έντονες διαμαρτυρίες των ίδιων των μηχανοδηγών για τα απαράδεκτα κυκλώματα οδήγησαν την συνεξέλιξη στην μεγάλη κωλοτούμπα της.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ;

ΝΕΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (είναι τα πέμπτα κυκλώματα φέτος!!) ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΛΙ!!! Η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ !!!. ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ!!!

Και ρωτάμε:

  •  Είχαν ή δεν είχαν διάλειμμα οι υπηρεσίες του προαστιακού όπως υποστηρίζατε;
  • Αν δεν είχαν διάλειμμα (σ.σ φυσικά και δεν είχαν διάλειμμα) γιατι μας βρίζατε που ζητάγαμε τα αυτονόητα;
  • Αν είχαν διάλειμμα (σ.σ φυσικά και δεν είχαν διάλειμμα) γιατί τώρα προτείνετε διάλειμμα;

Η αλήθεια είναι ότι το στέκι και ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ μας οφείλουν μια συγγνώμη για την συμπεριφορά τους και τα γραφόμενα τους εναντίον μας γιατί σήμερα οι ίδιοι προτείνουν διαλείμματα και νέες υπηρεσίες του προαστιακού.
Όμως ενώ  στην  σημερινή ανακοίνωση τους παραδέχονται ξεκάθαρα το λάθος τους ... πάλι μας βρίζουν ...(προκαταβολικά ή μήπως από συνήθεια;)

Η πραγματικότητα είναι ότι ενημερώθηκαν για τις αντιδράσεις των μηχανοδηγών και όχι μόνο στο ΜΑΙ αλλά και σε Πάτρα και σε Κιατο και έτρεξαν να προλάβουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις από τους δικούς τους ανθρώπους.
Ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων των άλλων παρατάξεων και έτρεξαν να προλάβουν .
Ελπίζουμε τα νέα-νέα κυκλώματα να μην σταλούν πάλι με εμπιστευτική αλληλογραφία  στους διοικούντες!!!
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ