Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Καμία έκπληξη: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί στην απόρριψη της μισής τροπολογίας του ΚΚΕ..

ΝΔ:Αποδέχεται το πρώτο σκέλος της τροπολογίας του ΚΚΕ, απορρίπτει το δεύτερο
Την ίδια θέση με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε η ΝΔ, σχετικά με την τροπολογία του ΚΚΕ για την απλήρωτη εργασία, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα αποδεχθεί το πρώτο σκέλος της τροπολογίας του ΚΚΕ που θεωρεί «μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας» την «αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων» από τον εργοδότη.

Ωστόσο, όπως και το υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ότι η ΝΔ απορρίπτει το δεύτερο σκέλος της τροπολογίας του ΚΚΕ που προβλέπει την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου. «Το δεύτερο σκέλος σωστά δεν υιοθετήθηκε (σ.σ. από το υπουργείο Εργασίας) γιατί ήδη ισχύει», σημείωσε, λέγοντας ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ωστόσο, η γενίκευση της απληρωσιάς δείχνει ότι κανένας εργοδότης δεν διώκεται, ούτε καν πιέζεται, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί μία συνήθης πρακτική.  Η τροπολογία του ΚΚΕ προβλέπει συγκεκριμένα εργαλεία για τον εξαναγκασμό των εργοδοτών, όπως η επιβολή φυλάκισης και χρηματικού προστίμου, ενώ επεκτείνει τις ποινές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους κύριους μετόχους της εταιρείας.
902