Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τα σοβαρά προβλήματα στη συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Φυλής

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα στη συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Φυλής κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναλυτικά το κείμενο:


«Στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές μετακινήσεις τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία της περιοχής του Δήμου Φυλής ήρθε να προστεθεί και ο περιορισμός των δρομολογίων του προαστιακού, προς και από το σταθμό των Α. Λιοσίων. Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι η ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία σύνδεσης του Δήμου Φυλής με το κέντρο της Αθήνας, με το αεροδρόμιο και με άλλες περιοχές εντός της Αττικής.
Για την κατάσταση αυτή ευθύνες έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διαχρονικά παρέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κεφάλαιο, με αποτέλεσμα ακόμα και η απλή ανάγκη του λαού μας για μετακίνηση να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Κριτήριο για το σχεδιασμό των δρομολογίων και συνολικά του συγκοινωνιακού δικτύου είναι η κερδοφορία και όχι οι λαϊκές ανάγκες.
Το πρόβλημα συγκοινωνιακής σύνδεσης του Δήμου Φυλής εντείνει τις συνθήκες γκετοποίησης αυτής της εργατικής - λαϊκής περιοχής που με πολιτικές ευθύνες Κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών αντιμετωπίζει μια σειρά οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως την υγειονομική βόμβα της χωματερής, την απουσία στοιχειώδους αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ά.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να:
Να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το σταθμό των Άνω Λιοσίων.
Να αξιοποιηθεί ο Σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι.
Να αναβαθμιστεί το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής και να συνδεθεί η περιοχή του Δήμου Φυλής αξιόπιστα και φθηνά με το Μενίδι, με το Κέντρο της Αθήνας, το Αεροδρόμιο και με άλλες περιοχές εντός Αττικής».
 
902