Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

66η ημέρα .Να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο των μηχανοδηγών

Με τα λεφτά των άλλων
Η καταγγελία μας για την χρησιμοποίηση  χρημάτων των μηχανοδηγών για να πληρωθούν μισθολογικές διαφορές  είχε κάνει πολύ μεγάλη αίσθηση .Μερικοί νομίζουν ή ελπίζουν ότι θα το ξεχάσουμε.....
Πως προέκυψαν αυτές οι μισθολογικές διαφορές;
Η εξίσωση των πτυχίων των ΤΕΙ με  των ΑΕΙ είναι  υπεύθυνη για την δημιουργία τους Άλλοι έπρεπε να επιστρέψουν χρήματα και άλλοι έπρεπε να λαβουν μικρές διαφορές.Τα ποσά  που πρέπει να επιστραφούν ξεκινάνε από 150 ευρω και φτάνουν τα 4500 ευρώ!! Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησε  τα χρήματα να επιστραφούν σε δόσειςΈνας από τους 3 στην έλξη που πρέπει να επιστρέψουν χρήματα είναι και ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ .

Το θέμα  της επιστροφής  των χρημάτων ήρθε σε ΔΣ της ΠΕΠΕ και με πρόταση της Νέας Έλξης την συμφωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  αλλά και της Συνεξέλιξης (αναμενόμενο) ΟΜΟΦΩΝΑ το ΔΣ αποφάσισε να καταβάλει με λεφτά του ταμείου των μηχανοδηγών δόσεις που έπρεπε να πληρώσουν οι 3 υπόχρεοι.
Για τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ πληρώθηκαν 2 δόσεις με τα λεφτά των μηχανοδηγών  οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και επιβεβαιώθηκαν  και από τον ίδιο αλλά και το υπόλοιπο ΔΣ στην συνέλευση του ΜΑΙ.

Θεωρούμε απαράδεκτο να πληρώνονται μισθολογικές διαφορές με χρήματα των μηχανοδηγών.
Στο πολύ  πρόσφατο παρελθόν από τα ενιαία μισθολόγια ( αριστερά και δεξιά) οι μηχανοδηγοί έχουν υποστεί αναδρομικές απώλειες που τους υποχρέωσαν σε επιστροφή χρηματών σε δόσεις.Σε κανέναν όμως δεν πληρώθηκαν οι δόσεις του από τα χρήματα των μηχανοδηγών .Αυτά τα χρήματα  είναι για άλλο σκοπό.
Με τον ιδρώτα τους οι μηχανοδηγοί πλήρωναν τις τόσο άδικες περικοπές και επέστρεφαν χρήματα αλά κωτσόβολος κάθε μήνα επί μήνες!!
Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ δεν συμμερίζεται την άποψη μας .Το ότι πήρε αυτά τα χρήματα  κατά την άποψη του είναι νόμιμο αλλά  προπάντων  είναι ηθικό!!!
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και  ξεκάθαρα μπροστά σε όλους τους μηχανοδηγούς  ζητήσαμε  αυτά τα χρήματα να επιστραφούν στο ταμείο των μηχανοδηγών ΑΜΕΣΑ.
Σήμερα είναι η 11η ημέρα μετά την αποκάλυψη μας στην συνέλευση του ΜΑΙ και περιμένουμε να δούμε αν θα επιστραφούν τα χρήματα.
Οι ευθύνες βαρύνουν και τις τρείς παρατάξεις που συμφώνησαν σε κάτι τέτοιο (ΝΕΑ ΕΛΞΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ -ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ)
Υπάρχει ευθιξία;