Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Oι τροπολογίες που φέρνουν άρον άρον στα κρυφά σε νομοσχέδιο για την αλιεία


Οι τροπολογίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κυρώνει τη Σύμβαση για την Αλιεία, ένα νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια αύριο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τροπολογίες, ως προς το ασφαλιστικό, παγώνουν οι συντάξεις μέχρι το 2022, κάτι που αποτελούσε απαίτηση των δανειστών. Βάσει της παλαιότερης διάταξης του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, οι αυξήσεις στις συντάξεις θα ήταν μπλοκαρισμένες μέχρι το 2021.

Επίσης, στα εργασιακά, η όποια αλλαγή θα γίνει στο θέμα των ελεύθερων διαπραγματεύσεων θα γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
Αντίστοιχα, οποιαδήποτε αλλαγή στο αφορολόγητο θα γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του κουαρτέτου. 
Αναφορικά με τη διάταξη για τα πολιτικά κόμματα, αυτή προβλέπει ότι δεν μπορούν να εκχωρούν σε τράπεζες για δάνειο ως ενέχυρο, ποσοστό πάνω του 50% της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνουν. 
Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η τροπολογία περιλαμβάνει ότι το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια θα καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή. Επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, με την οποία καθορίζονται το ύψος και ο τρόπος καθορισμού, επιμερισμού, είσπραξης και απόδοσης του τέλους χρήσης των συστημάτων.

Οι πέντε τροπολογίες