Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

H Kυβέρνηση ψήφισε και άλλα μέτρα στα μουλωχτά

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη χτεσινή συνεδρίαση
...καταγγέλλοντας τις κατάπτυστες τροπολογίες και τις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις
Aποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ χτες από την Ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας με τον πιο έντονο τρόπο το συμπληρωματικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων στο 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», αλλά και τις πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που επέλεξε για την ψήφισή τους.
Τα νέα μέτρα κατατέθηκαν με μορφή 5 τροπολογιών σε νομοσχέδιο που αφορούσε μία κυρωτική συμφωνία για την αλιεία! Η μεθόδευση είχε προφανή στόχο την όσο γινόταν περιορισμένη ενημέρωση του λαού για την παραπέρα σφαγή του, αφού ούτε συζήτηση έγινε στις Επιτροπές, ενώ όσον αφορά την Ολομέλεια, και λόγω της φύσης του νομοσχεδίου, κάθε κόμμα μπορούσε να ορίσει μόνο 3 ομιλητές (ειδικό αγορητή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, απλό αγορητή!).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας που ακολούθησε, από τους 237 παρόντες βουλευτές υπέρ των τροπολογιών ψήφισαν 153 και κατά 84.
«Ο κατήφορός σας δεν έχει τέρμα»
Το ΚΚΕ αποχώρησε με την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια. Λίγο πριν, παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Το ΚΚΕ, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, στο λαό μας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί για άλλη μια φορά, με άθλιες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις, φέρνει νέα αντιλαϊκά, πολύ σκληρά μέτρα ενάντια στην λαϊκή οικογένεια.
Η κυβέρνηση με την κατάπτυστη διαδικασία νομοθέτησης "fast track", με τη μορφή τροπολογιών, δρομολογεί:
-- Νέες περικοπές, νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το πάγωμα των συντάξεων για έναν ακόμα χρόνο, οδηγεί σε νέες απώλειες 250 εκατ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Επιβεβαιώνει ότι και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ωφελημένοι θα είναι οι πλουτοκράτες, ενώ ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει.
-- Παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων, την 21η Αυγούστου του 2018 όταν "ολοκληρωθούν" τα μνημόνια. Τα μνημόνια διαρκείας, χωρίς ημερομηνία λήξης.
-- Ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω καρατόμηση του αφορολόγητου, όταν αναφέρει ότι "οι ελληνικές αρχές σε συμφωνία με τους δανειστές", τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, "θα εφαρμόζουν τις αναγκαίες προσαρμογές".
-- Διευκολύνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν τη συνέχεια, αποτελούν μέρος του νέου αντιλαϊκού πακέτου του 4ου μνημονίου, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της δεύτερης "αξιολόγησης", με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αποτελούν προαπαιτούμενα για τη διαχείριση του κρατικού χρέους.
Είναι φανερό ότι τις όποιες διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους θα τις πληρώσει πανάκριβα η εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Ο λαός ματώνει για ένα χρέος που δεν έκανε, για το οποίο δεν ευθύνεται. Δεν αποτελεί εθνικό στόχο ούτε η απομείωση του κρατικού χρέους, ούτε η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε η έξοδος στις αγορές. Αποτελούν σκληρούς ταξικούς στόχους, που υπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Τίποτα καλό δεν έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους, να ξεσηκωθούν, να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ στις 15 του μηνός είναι αντεργατική, αντιλαϊκή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και στον τρόπο νομοθέτησής της. Καταπατά ακόμα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για να περιορίσει τη δυνατότητα συζήτησης στη Βουλή και την αποκάλυψη της εχθρικής για τους εργαζόμενους πολιτική της.
Η φαντασία σας οργιάζει. Ο κατήφορος δεν έχει τέρμα. Την επόμενη φορά ας κάνετε και μια εικονική συνεδρίαση διά περιφοράς και μάλιστα με αναδρομική ημερομηνία. Από εσάς είναι όλα δυνατόν να τα περιμένουμε.
Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις, καταψηφίζει τις κατάπτυστες τροπολογίες. Δεν νομιμοποιεί τις πραξικοπηματικές διαδικασίες και αποχωρεί από τη συνεδρίαση».