Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Είμαστε πολύ μπροστά ..Ποιοί Γάλλοι;

Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία θα κάνει δοκιμές το 2019 για τρένα χωρίς μηχανοδηγό.
Ο σκοπός της προφανής.Η μεγιστοποίηση των κερδών της με την εξοικονόμηση  χρημάτων από τους μισθούς των μηχανοδηγών.Η αύξηση της χωρητικότητας της γραμμής κατά 25 %  πάλι για αύξηση των κερδών της.Τώρα αν  κάποια στιγμη μεσολαβήσει και κανένα πολύνεκρο ατύχημα  θα αποδωθεί σε λάθος του συστήματος ή σε ανθρώπινο λάθος  που χειρίζεται  ...το σύστημα..
Σαν να λέμε όλα δικά τους.(Φυσικά και δεν συμφωνούμε με τις ενέργειες τους και την οικονομική αδηφαγία τους..)

Πάντως στην Ελλάδα  και στον διαλυμένο σιδηρόδρομο του Σπίρτζη  αλλα και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων που <<εργάστηκαν σκληρά >> για να  τον εκσυγχρονίσουν (την θυμάστε την λέξη;) έχουμε ...βάλει τα γυαλιά στους Γάλλους.



Έχουμε 
Συντήρηση  τρένων  χωρίς ..τεχνίτες και ανταλλακτικά
Φωτοσήμανση χωρίς ..φωτοσήματα
Σταθμούς χωρις...σταθμάρχες
Δρομολόγια χωρίς ...μηχανοδηγούς
Συντήρηση δικτύου χωρις ...τμήματα γραμμής
Αμαξοστοιχίες χωρίς ..μηχανές
Αμαξοστοιχίες χωρις..συνοδούς
Συστήματα ασφαλείας  χωρίς ...ασφάλεια
Αλλά έχουμε εργολάβους .Έχουμε ΣΔΙΤ.Έχουμε συσκέψεις και επιτροπές.Έχουμε ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα.Έχουμε Άδενδρα.Έχουμε διοικούντες.Έχουμε Σπίρτζηδες και Μαυραγάνηδες.
Έχουμε Τσίπρες,Κυριάκους,Φώφες και Λεβεντιές ..καμαρωτές..(Έχουμε και ναζιστάκια μήπως και χρειαστεί ή κάνουμε λάθος;)
Συνάδελφοι πέρα από το πικρό χιούμορ υπάρχει και ο πραγματικός ένοχος.Ο πραγματικός λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά σε ολες τις χώρες.Υπάρχει λόγος που η δυστυχία κατακλύζει την Ευρώπη των ...εταίρων ,των αναπτυγμένων  ,των σοβαρών ,των βόρειων και των νότιων  των χρεωμένων και των ξεχρέωτων ,των δανειστών και των δανειζόμενων,και πολλά άλλα τέτοια που ακούμε απο τα ΜΜΕ.
Αυτόν τον δρόμο των θυσιών για τον λαό ....ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΣΤΡΩΣΑΝ...
Αυτοί αποτελουν το σάπιο  σύστημα που πρέπει να ανατραπεί
Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που υπηρετούν η κυβέρνηση και όλες οι αστικές δυνάμεις, έχει φάει τα ψωμιά του. Το αποδεικνύουν ο πόλεμος, η φτώχεια που διευρύνεται σχετικά και απόλυτα, η προσφυγιά, η εκμετάλλευση που μεγαλώνει, οι ανταγωνισμοί που οξύνονται, οι δυσκολίες του συστήματος να διαχειριστεί τις αντιφάσεις του που μεγαλώνουν. Δεν είναι παράξενο ότι μιλάνε για «φως στο τούνελ» της καπιταλιστικής κρίσης και την ίδια ώρα σχεδιάζουν μέτρα και μνημόνια μέχρι το 2100 και βάλε, καταδικάζοντας τη σημερινή και τις επόμενες γενιές στη μισοζωή και στις στερήσεις.
Η σαπίλα αυτού του συστήματος, όπου η παραγωγή οργανώνεται με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, γίνεται περισσότερο φανερή αν βάλει κανείς δίπλα δίπλα την άθλια καθημερινότητα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της φτώχειας, της ανασφάλειας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως αυτές καθορίζονται από την εκτόξευση της παραγωγικότητας της ανθρώπινης εργασίας, την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην επιστήμη και στην τεχνική.
Για να μπορούν να ικανοποιούνται οι σύγχρονες διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται άλλη οργάνωση της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Χρειάζεται, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, να πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους. Αυτή η εξουσία θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα αποδεσμεύσει τη χώρα απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις ενώσεις, αναπτύσσοντας διμερείς και πολυμερείς σχέσεις με άλλα κράτη στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, για το συμφέρον του λαού, όχι μιας δράκας μονοπωλιακών ομίλων.
Η συζήτηση γι' αυτήν την πραγματική διέξοδο χρειάζεται να ανοίξει ακόμα πιο εντατικά το επόμενο διάστημα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπροστά στις εξελίξεις που σηματοδοτούν η απόφαση του τελευταίου Γιούρογκρουπ και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους.
Να βρεθεί η ανάκτηση των απωλειών και η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών στην προμετωπίδα της εργατικής - λαϊκής συμμαχίας και πάλης. Να δυναμώσει το ΚΚΕ, που διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, για την ανατροπή της εξουσίας του.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ