Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η Δύναμη στο ανασυνταγμενο κίνημα και ΟΧΙ στα εργοδοτικά-κυβερνητικά φερέφωνα

Το κλίμα ευφορίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση,σε ένα λαό γονατισμένο,με αφορμή την απόφαση του Γιουρογκρουπ,είναι προκλητικό και εξοργιστικό.
Προσπαθεί να κρύψει ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν για τα επόμενα χρόνια,τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060,μαζί και όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους,ισχύουν στο ακέραιο και θα συνεχίουν να μας γονατίζουν.
Το ίδιο κλίμα ευφορίας προσπαθεί να δημιουργήσει στους εργαζόμενους και το φερέφωνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  στο σιδηρόδρομο στηρίζοντας την (καπιταλιστική) ανάπτυξη ,την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία ...(σίγουρα οχι προς όφελος των εργαζομένων και των επιβατών ) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δηλώνει σε κάθε ευκαιρία την στήριξη του σε αυτού του είδους την ανάπτυξη ,ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που φάνηκε ότι οριστικοποιείται η έλευση της Ferovie.(Ποιούς δρόμους άραγε προσπαθεί να ανοίξει;)
Φυσικά το να στηρίζουν  τις αστικές κυβερνήσεις και τους εργοδότες τα φερέφωνα τους είναι κάτι εντελώς αναμενόμενο.Τι κυβερνητικοί -εργοδοτικοί θα ήταν άλλωστε αν έκαναν το αντίθετο;
Αν όμως στηρίζει την κυβερνητική-εργοδοτική πολιτική ένας φορέας που...<<υποτίθεται ότι διαθέτει>> ταξικότητα,αγωνιστικότητα,εντιμότητα (και ένα σωρό άλλες ...-ότητες ) -ε τότε δεν μπορεί παρά και η κυβέρνηση να διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή έστω να τα πλησιάζει!!

Αυτό προσπαθεί να αποδείξει το φερέφωνο στους εργαζόμενους και αλοίμονο σε αυτόν που προσπαθεί να δείξει στους εργαζόμενους την αλήθεια..
(Εξάλλου  βόθρος είναι , λύματα διαθέτει ..αυτά χρησιμοποιεί!!)
Και όταν κάνει καμιά προσπάθεια να << κατασκευάσει>> κανένα επιχείρημα,πολύ γρήγορα υπερισχύει η <<φύση >> του και το σκεπάζει η βοθρίλα!!

΄΄Θέλει η πουτ..να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει΄΄

Γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά την τακτική  του πνευματικού του πατέρα ...του Γκαίμπελς  

<<όσο πιο πολλά και πιο χοντρά ψέματα λες ,τόσο πιο πιστευτός μπορείς να γίνεις>>

Συνάδελφοι εμείς θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε σε εσάς:

  Οι  σιδηροδρομικές μεταφορές θα αναπτυχθούν με σκοπό την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
Απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση ,μείωση των αριθμών των εργαζομένων,εντατικοποίηση της εργασίας μείωσης  μισθών ,αφαίρεση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,υποβάθμιση ασφαλούς κυκλοφορίας των τραίνων.
    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζει ο εργοδοτικός -κυβερνητικός συνδικαλισμός
Μη διστάζετε μπροστά στο δρόμο της σύγκρουσης.
Οι θυσίες στο δρόμο του συμβιβασμού είναι μεγαλύτερες και χωρίς ημερομηνία λήξης
(ήδη μπήκαμε στον 9ο χρόνο της κρίσης και των μνημονίων,με τα αντιλαικά μέτρα να φτάνουν μέχρι το 2060!!!!)
   
-Η λύση στα σημερινά αδιέξοδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής στο ριζικά διαφορετικό χαρακτήρα της οικονομίας και εξουσίας.Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα ,να απαγκιστρωθούν δυνάμεις από τα κάθε είδους κυβερνητικά-εργοδοτικά φερέφωνα,να αλλάξουν οι συσχετισμοί.
 -Να μην θεωρηθούν όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης περασμένα ξεχασμένα.
-Να βάζουμε στο επίκεντρο των αιτημάτων μας τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαικής οικογένειας.
-Να διεκδικούμε ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα σιδηροδρομικών μεταφορών ,που να αποτελεί τμήμα του κεντρικού σχεδιασμού,λαική περιουσία όπου κάνει κουμάντο ο λαός.



  • Όσοι λέτε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο
  • Όσοι θέλετε να αντισταθείτε στην μοιρολατρεία
  • Όσοι βλέπετε οτι κάθε κυβέρνηση συνέχιζε το αντιλαικό έργο της προηγούμενης
  • Όσοι νοιώθετε αριστεροί και προδομένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • Όσοι νοιώθετε οτι συμμαχίες καπιταλιστικών κρατών σαν την Ε.Ε δεν φτάχτηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα των λαών.


Μπορούμε να ενωθούμε όλοι ,ανεξάρτητα από το τι είχε ψηφίσει ο καθένας ή η καθεμιά,<<αριστερός>> ή <<δεξιός>> 
ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ,οι εργατουπάλληλοι ,οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες...
Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας που την ικανοποιήση τους στερεί το καπιταλιστικό κέρδος,η καπιταλιστική ιδιοκτησία και που πρέπει αυτά να φύγουν από την μέση για απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ