Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση από την γενική συνέλευση του ΜΑΙ .Η αποκάλυψη μας που έκανε αίσθηση

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον διοικητικό απολογισμό ήταν 44 υπερ ,3 κατά ,2 παρών
Η Νέα Έλξη και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχώρησαν απο την συνέλευση πριν τις δευτερολογίες καταγγέλοντας μεθόδευση από τους προισταμένους του φύλλου υπηρεσίας ώστε να μην παραστούν  μέλη τους στην συνέλευση.
Εμείς σαν ΑΣΚΕ καταψηφίσαμε τον διοικητικό απολογισμό  του σωματείου αλλά και τον οικονομικό απολογισμό καθώς εντοπίσαμε στα  οικονομικά θέματα δαπάνες που θεωρούμε απαράδεκτες και προκλητικές.(θα αναλύσουμε παρακάτω).

1)Καταψηφίσαμε τον διοικητικό απολογισμό των 3 παρατάξεων που απαρτίζουν το σωματείο ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΝΕΑ ΕΛΞΗ  καθώς είναι η πολιτκή που οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση ,την εντατικοποίηση της εργασίας και στον μαρασμό του κλάδου.Όλες τους οι ενέργειες  και επιλογές  τους μέχρι σήμερα  ήταν πάντα  προς την κατεύθυνση  της  <<παραγωγικότητας>> των εργαζομένων της επικράτηση του ανταγωνισμού και της μεγιστοποίησης των κερδών  παρά προς έναν κοινωνικοποιημένο σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί λαικές ανάγκες.
2)Καταψηφίσαμε τον οικονομικό απολογισμό καθως διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
Στην διαδικασία του ελέγχου των δαπανών από την εξελεγκτική επιτροπή βρέθηκαν πληρωμές σε 2 δόσεις προς τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ και άλλα 2 μέλη του σωματείου.
Τι αφορούσαν οι πληρωμές ;
Οταν τελικά  έγινε η εξισωση των πτυχίων των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ   από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  προέκυψαν κάποιες μισθολογικές διαφορές .Καποιοι συνάδελφοι έπρεπε να επιτρέψουν χρήματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κάποιοι άλλοι έπρεπε να λάβουν διαφορά.
Με πρόταση της Νέας Έλξης τα ποσά αυτά  που έπρεπε να επιστραφούν από τον  πρόεδρο της ΠΕΠΕ και τα άλλα 2 μέλη  ζητήθηκε  από το ΔΣ να αποφασίσει ώστε  να καταβληθούν από το σωματείο.!!!!!!!!!! Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Θεωρούμε απαράδεκτο με χρήματα του σωματείου να πληρώνονται μισθολογικά ζητήματα μελών του και μάλιστα ακόμα χειρότερα όταν πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου.Ούτε στο καταστατικό του ΤΑΠΕΛ  προβλέπεται να χορηγούνται χρήματα για τέτοιυς λόγους.
Ο γγ του σωματείου σε ερώτηση μας  αν αυτά τα χρήματα  όντως έχουν πληρωθεί απάντησε θετικά.
Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο των μηχανοδηγών.
Ο ταμίας του σωματείου αλλά και ο πρόεδρος  φανερά ενοχλημένοι  και οι δύο από την αποκάλυψη μας μπροστα σε όλους τους συναδέλφους αφού αρχικά <<τα μάσαγαν>> πέρασαν σε προκλητική επίθεση εναντίον μας.Αναμενόμενο .....

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ  ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ  ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ.
Αντι να αγωνιστούν για να ανακτήσουν  ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί τις απώλειες τους από τις περικοπες των μνημονιων .....ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ