Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ως πότε θα μας εμπαίζουν οι διοικήσεις;


Με έκπληξη η οποία κατόπιν έγινε οργή είδαμε τον κο Πετράκη  διευθ.σύμβουλο του ΟΣΕ σε τηλεοπτική του συνέντευξη να λέει για την κατάσταση της γραμμής ,της φωτοσήμανσης και τις κανονιστικές παρατυπίες του ΟΣΕ στην γραμμή Πλατύ -Θεσ/κη.


«Ετσι λειτουργούν τα δρομολόγια εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί αυτή η γραμμή και δεν έχει συμβεί το παραμικρό»


Πρόκειται για μια κυνική ομολογία της διοίκησης του ΟΣΕ και ουσιαστικά για την επίσημη επιβεβαίωση της κατάρρευσης του σιδηροδρόμου από την πολιτική διάλυσης του από τις αστικές κυβερνήσεις και τις τοποθετημένες από αυτές διοικήσεις στον όμιλο ΟΣΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ αποδέχεται ως φυσιολογική!! την αντικανονιστική λειτουργία των δρομολογίων στην Σίνδο και το Άδενδρο,  σταθμούς στους οποίους η διευθέτηση των αλλαγών τροχιάς είναι σε παρακαμπτήριο χωρίς την παρουσία σταθμάρχη και κλειδούχου,χωρίς φωτοσήμανση ,χωρίς τηλεδιοίκηση.( κατά παράβαση  δηλαδή κάθε κανονιστικής διάταξης .)
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ  κρίνει ως φυσιολογική την λειτουργία των δρομολογίων με τον αντικανονιστικό τρόπο  με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι 12 χρόνια δεν έχει συμβεί τίποτα.
Και τι τον θέλουμε τότε  τον κανονισμό κύριε σύμβουλε;Να τον καταργήσουμε και να τα πηγαίνουμε τα τρένα όπως όπως και ότι γίνει.
Σε ποια χώρα παγκοσμίως  θα έβγαινε σιδηροδρομική εταιρεία και θα έλεγε ότι τα τρένα πάνε έτσι επειδή δεν γίνεται μέχρι στιγμής πρόβλημα;;;Ποια σιδηροδρομική εταιρεία θα παραδεχόταν καταστρατήγηση του κανονισμού κυκλοφορίας με αυτό τον τρόπο;

Τι έχει να πει η ΡΑΣ για την παραπάνω δήλωση;
Τι έχει να πει το υπουργείο μεταφορών για την παραπάνω δήλωση;

Για να γνωρίζουν όλοι οι σιδηροδρομικοί  τα σωματεία και η ΠΟΣ αλλά και μεμονωμένα συνάδελφοι από την έλξη και την κίνηση έχουν καταθέσει πολλές επιστολές και αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο .
Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα μας :
  • Ας μας πει ένας γιατί οι σταθμοί των Αγίων Θεοδώρων Μεγάρων,Σίνδου,Άδενδρου,Νέων Πόρων είναι σε μόνιμη παρακαμπτήριο χωρίς την παρουσία σταθμάρχη.
  • Ας μας πει ένας γιατί τα δρομολόγια του προαστιακού είναι με χρόνους για ανώτατη 160 χιλ και το όριο των δρομολογίων με 120!!
  • Ας μας πει ένας γιατί ΑΚΟΜΑ το 58 γίνεται με ΑΕG
  • Ας μας πει ένας τι γίνεται με τους τροχούς των ηλεκτραμαξων και έχουν ΑΚΟΜΑ όριο τα 140 χλμ
  • Ας μας πει ένας τι γίνεται με την φωτοσημανση 
  • Ας μας πει ένας γιατί δεν παραλαμβάνουν την φωτοσημανση μέχρι την Οινόη