Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τάσσος Λαμπρόπουλος:Συστήματα σηματοδότησης και τεχνολογίες ελέγχου κυκλοφορίας σιδηροδρόμων


(**Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Τάσσο για αυτή την εξαιρετική δουλειά -ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ)

Στους ακόλουθους συνδέσμους 1 και 2 (ο σύνδεσμος “2” φαίνεται στην πρώτη σελίδα) μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο που συνέγραψα επί του θέματος. Μπορείτε να το κατεβάσετε, να το τυπώσετε, να το μοιραστείτε ελεύθερα.Αναφέρεται στην οργάνωση της κυκλοφορίας, τις βασικές αρχές της και τα τεχνολογικά μέσα που τη διασφαλίζουν. Επίσης γίνεται εκτεταμένη αναφορά στα συστήματα προστασίας γενικότερα αλλά και στο ETCS ειδικότερα.

Είναι μια προσπάθεια που άρχισε πριν 8 περίπου χρόνια και ολοκληρώθηκε, σιγά-σιγά, πρόσφατα.Προσπαθώ να συστηματοποιήσω το θέμα αρχίζοντας από τις ανάγκες κυκλοφορίας, προχωρώντας στην ανίχνευση, τον αποκλεισμό, τις αλληλεξαρτήσεις και την προστασία. Περιλαμβάνει και παραδείγματα καθώς και ένα σύντομο ιστορικό. Επίσης δίνει τη δυνατότητα με τις λέξεις κλειδιά που παραθέτει αλλά και την παρατιθέμενη βιβλιογραφία, ο αναγνώστης να εμβαθύνει περαιτέρω.


Περιλαμβάνει πλήθος σχημάτων και φωτογραφιών για την επεξήγηση των γραφομένων. Το βιβλίο θα αποτελεί υλικό τεκμηρίωσης και εκπαίδευσης της Υπηρεσιακής Μονάδας που υπηρετώ. Καλή ανάγνωση.








Ευχαριστώ μεταξύ άλλων τους κκ Mladen Žarković, Panos Nakoudis, Berliner Verkehrsseiten για τη χορήγηση φωτογραφιών.