Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Απεργία σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ συνυπογράφει την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΑΣΑ για την απεργία στα ΜΜΜ
Απεργούν σήμερα, Τετάρτη 1 Μάρτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), με βάση την απόφαση που έλαβαν οι διοικήσεις των σωματείων τους. Παράλληλα, όπως αποφάσισαν, θα προχωρήσουν σε ακόμη μία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Μάρτη. 

Το αίτημα των οκτώ σωματείων που αποφάσισαν τις τρεις απεργίες είναι να μην εκχωρηθεί η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (η εταιρεία στην οποία υπάγονται τα τρία μέσα) στον ΟΑΣΑ (στον όμιλο του οποίου έτσι κι αλλιώς ανήκει η εταιρεία), στην οποία προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών.
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε αυτά τα σωματεία πανηγύριζαν γιατί στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν με τη ΣΤΑΣΥ είχαν συμφωνήσει να συνδέσουν την αύξηση των εσόδων και των κερδών της εταιρείας με την πρόβλεψη για κάποια αύξηση, γενικά και αόριστα, στους μισθούς! Τη διαφωνία της με τη σύνδεση των μισθών των εργαζομένων με τα κέρδη των εταιρειών και του ομίλου έχει εκφράσει έγκαιρα η ΔΑΣ ΟΑΣΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). 
«Λέμε ναι στους αγώνες με προοπτική, λέμε όχι στον εργοδοτικό, κυβερνητικό εκφυλιστικό συνδικαλισμό» τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» ΟΑΣΑ με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό, το Τραμ και τον Ηλεκτρικό. 
Υπογραμμίζει ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία στη ΣΤΑΣΥ αποπροσανατολίζει τις διαθέσεις για αγώνα «σε ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα» και δεν ενώνει τους εργαζόμενους σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Καλεί σε συσπείρωση με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ και τονίζει ότι «η κατάσταση για να αλλάξει χρειάζεται αγώνες κοινούς με αιτήματα που να ενώνουν τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση).