Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το Μάιο δημοπρατείται η υπογειοποίηση στα Σεπόλια. Ο πλήρης κατάλογος των έργων της ΕΡΓΟΣΕ.

Το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να προκηρυχτούν τα περισσότερα εφετινά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, έπειτα από την σχετική «ανομβρία» του τρέχοντος διαστήματος.
-Αυτό που προέχει είναι η επίτευξη της αναγκαίας ωριμότητας των έργων, ώστε οι προδιαγραφές και οι εκπτώσεις να κινούνται σε ρεαλιστικά πλαίσια-, αναφέρουν στελέχη της σιδηροδρομικής αγοράς.
Ειδικότερα, για τον Ιούνιο έχει προγραμματιστεί η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Κιάτου – Ροδοδάφνης, ύψους 61 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ).

Το ίδιο περίπου διάστημα, η σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, ύψους 52 εκατ., ενώ η υπογειοποίηση, με τετραπλό διάδρομο, των Σεπολίων, ύψους 109 εκατ., χωρίς ΦΠΑ, εκτιμάται το Μάιο.

Η υπογειοποίηση θα εκτείνεται σε 3.200 μέτρα, λίγο έξω από το σταθμό Λαρίσης έως τις Τρεις Γέφυρες.

Επίσης, τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν οι υπολειπόμενες εργασίες εντός Σ.Σ. Αθηνών και η σύνδεση με το Μετρό (β΄ φάση), ύψους 54 εκατ., ενώ η κατασκευή επιδομής, σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης της γραμμής Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος, ύψους 95 εκατ., το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, τον Οκτώβριο αναμένεται η προκήρυξη της παραλλαγής σιδ/κής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλος και η εγκατάσταση σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, ύψους 55 εκατ.

Για τον αναλυτικό κατάλογο των έργων, πατήστε: ERGOSE2017

metaforespress