Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών

Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος, Αθήνα 10432, τηλ: 210-5240280,
 ΦΑΞ:210-5240282 
        email:pssdeko.trapezon@yahoo.gr, site: www.pssdekotrapezon.gr   
  
                                     Αθήνα 27 Μάρτη 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμφωνήσει και να υπογράψει με τους εκπροσώπους των δανειστών τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Μέτρα που χαρακτηρίζονται από την οξύτητα και τη σκληρότητα σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η αντιλαϊκή συμμαχία κυβέρνησης, ιμπεριαλιστικών οργανισμών και μεγάλου κεφαλαίου θα επιτεθεί αδίστακτα στα δικαιώματα και στο βιοτικό επίπεδό μας. 
Στην πρώτη γραμμή η αποστέωση των εργατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η πλήρης απελευθέρωση της εργοδοτικής ασυδοσίας σε ζητήματα απολύσεων, κατάργησης των κλαδικών ΣΣΕ. 

Σε οικονομικό επίπεδο ο συνδυασμός της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ με τους μισθούς των 400 ευρώ θα εξασφαλίσει στη μεγαλοεργοδοσία περίσσια κέρδη, πλεόνασμα κεφαλαίων για χρηματοδότηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους.
Ιδιαίτερα βάρβαρα θα αποδειχτούν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Το αφορολόγητο μαζί με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, αλλά και των επιπλέον περικοπών των συντάξεων, με την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη, εφ’ όσον δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, θα τσακίσουν κυριολεκτικά τις συντάξεις και τους συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό θεωρείται από το κεφάλαιο κρίσιμο πρόβλημα, όπως επισήμανε ο ΣΕΒ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, στο οποίο θα επικεντρώνεται η επιθετικότητα των μηχανισμών της ΕΕ, όπως αποφάσισε το πρόσφατο Γιούρογκρουπ με την συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζει προγκρόμ κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, που αδυνατούν να αποπληρώνουν τα χρέη και δάνεια προς την εφορία και τις τράπεζες.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την πολιτική της αυτή, για την προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων και του λαού, για το θέατρο της «αντίστασής» της στις «παράλογες» απαιτήσεις του ΔΝΤ, για την άθλια απάτη των δήθεν αντιμέτρων. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους  συνταξιούχους να συνταχθούν τώρα,  με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το αγωνιστικό κίνημα των συνταξιούχων για να αποκρούσουμε την νέα αυτή επίθεση. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των  συνταξιουχικών οργανώσεων στις 4 Απρίλη, 10 πμ στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) καθώς και στα Συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη σε όλες τις πόλεις, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 μμ (προσυγκέντρωση ώρα 6 μμ πλ. Εθν. Αντίστασης), στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 7 μμ, στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 6.30 μμ.
Όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. 
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η απάντηση στην κυβερνητική πολιτική είναι η ένταση και η μεγαλύτερη μαζικοποίηση των αγώνων.



Το Διοικητικό Συμβούλιο