Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία κατασκευάζει δικά της τρένα .Ξεκινούν δρομολόγια το 2019

ΤΟΥΡΚΙΑ: Το πρώτο από τα  21​​ ηλεκτροκίνητα πεντάδυμα  που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθνικό τρένο» για την ενίσχυση των τοπικών δυνατοτήτων παραγωγής έχει οριστεί για τη μεταφορά επιβατών στα τέλη του 2019.
Οι 160 χλμ/ώρα ιντερσίτυ αμαξοστοιχίες είναι να παράγονται στο εργοστάσιο Tüvasaş στην επαρχία Sakarya και το εργοστάσιο θα κάνει χρήση σε πολύ υψηλότερο ποσοστό των τοπικών στοιχείων από τα υπάρχοντα σχέδια.
Tο Τüvasaş οδηγεί το έργο του σχεδιασμού, και η εταιρεία εμφάνισε μια μακέτα του συρμού στην εμπορική έκθεση Eurasiarail στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2-4. Ο Εθνικός φορέας επιβατών TCDD Tasimacilik έχει ήδη συμφωνήσει για την εισαγωγή του στόλου από τα τέλη του 2019.
Οι  συρμοί με σκελετό αλουμινίου θα περιλαμβάνουν  οχήματα πρώτης κατηγορίας και μπουφέ καθώς και ένα όχημα σχεδιασμένο να είναι με μεγαλύτερη προσβάση για τους επιβάτες ΑΜΕΑ. Η συνολική χωρητικότητα θα είναι 322 συν δύο θέσεις αναπηρικών αμαξιδίων. Τα τρένα θα έχουν axleload μικρότερη των 18 τόνων, και θα λειτουργούν υπό ταση  25 kV 50 Hz  αύμφωνα με την ηλεκτροδότηση της Τουρκίας,