Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Aνακοίνωση Θεσσαλικού:Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων δεν θα περάσει



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

<<Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων δεν θα περάσει>>

Συναδέλφισες -Συνάδελφοι

Στις 9 Μαρτίου 2017 ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης μεταξύ των ενάγων Ι. Αντωνιάδη και του Σ.Σ.Θ. Όπως όλοι γνωρίζετε πλέον, όλα άρχισαν από την ημέρα των αποτελεσμάτων των εκλογών του Συνδέσμου, Ο κός Ι.Αντωνιάδης , πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ, μέλος της ΕΡΓΟΣΕ, και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος συνδικαλιστής, μη μπορώντας να δεχτεί ,ότι επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο για να συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο του Δικτύου στις εκλογές, κατέφυγε δικαστικά εναντίον του Συνδέσμου, θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι κακώς έγιναν μέλη, και ακόμα κακώς συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Σωματείου.

Ο Σύνδεσμος διώκεται γιατί υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα, προώθησε και διεκδίκησε προβλήματα νέων εργαζομένων που έχουν περισσότερη ανάγκη από κάθε εργαζόμενο.Η έξαρση του κυβερνητικού αυταρχισμού δεν έχει πια όρια. Γελιούνται αν νομίζουν έτσι θα τρομάξουν τους εργαζόμενους. Το δικό τους φόβο δείχνουν μπροστά στους αγώνες που έρχονται.

Η επίθεση προς την εργατική τάξη δεν εφαρμόζεται μόνο με τα επώδυνα και σκληρά μέτρα που καθημερινά βιώνει ο λαός αλλά και με ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και της συνδικαλιστικές δράσεις. Η μήνυση δεν ήταν τυχαία όπως τυχαία δεν είναι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει να φέρει νέα μέτρα στα πλαίσια της αξιολόγησης,στο επίκεντρο των οποίων είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το χτύπημα δηλαδή του δικαιώματος να απεργούν, να φτιάχνουν σωματεία, να δρουν συλλογικά.


Στο χώρο της δικαιοσύνης παρακολουθούμε με πόση ευκολία κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών και εργατικών κινητοποιήσεων. Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται με καταστολή και δικαστικές αποφάσεις, παρά μόνο με μαζικοποιήσεις και αγώνες.

Να μην επιτρέπουν να περάσει ο εκφοβισμός
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικαλιστικά
Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσεις


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Σ.Θ.