Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ;Και τα ΥΓΟΣ ...κύριε;

Σε συνέντευξη του Ιταλού  διευθ.συμβούλου της FEROVIE διαβάσαμε το παρακάτω:

«Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει εξαιρετικό προσωπικό με ικανότητες, οπότε πιστεύω ότι το 99% των εργαζομένων θα παραμείνουν σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια».


 Δεν μας  προκαλεί απορία η δήλωση καθώς είχαμε προειδοποιήσει οτι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει ανατροπές για το προσωπικό .Τόσο για το εργασιακό μέλλον όσο και σε επίπεδο αποδοχών.

Πριν καν έλθουν οι Ιταλοί  και αναλάβουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ήδη θεωρούν το 1% του προσωπικου της  αχρηστο και προς απόλυση .Και αυτό το κάνουν ενώ εχουν λαμβάνειν την επιδότηση των ΥΓΟΣ στο ύψος των 50 εκατ ευρώ ετησίως...
(Φανταστειτε τι θα γίνει  αν η επιδότηση πέσει στα 39 εκατ ευρώ το χρόνο όπως διαρρέει το υπουργείο μεταφορων ....)
Η παραπάνω δήλωση αποτελεί και το μεγαλύτερο χαστούκι στην επιχειρηματολογία  του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού  όπως αυτή εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έλξης ή αλλιώς  +συνεξέλιξη  περί  εξασφάλισης των θέσεων εργασίας από τα ΥΓΟΣ .
(Μόνο απο το οργανόγραμμα που επεξεργάστηκε το ΔΙΚΤΥΟ  και οι παρατάξεις του μαζί με την διοίκηση  Τσαλίδη περικόπηκαν 500 θέσεις εργασίας .Οργανόγραμμα που στήριξε λυσσαλέα η +συνεξέλιξη)
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις ταξικες δυνάμεις..
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικων ,την ΑΣΚΕ ,την ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ τις μοναδικές δυνάμεις που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται κατά της ιδιωτικοποίησης ,τις μοναδικές δυνάμεις που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τους σιδηροδρομικούς,τις μοναδικές δυνάμεις που αγωνίζονται για εναν ενιαίο ,κοινωνικοποιημένο σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί λαικές ανάγκες...
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ