Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ άφησε χωρίς θέρμανση τους τεχνίτες στα μηχανεργοστάσια


Tο τελευταίο δεκαήμερο μεσα αυτές τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν έχουν κυριολεκτικά παγώσει οι εργαζόμενοι στους χώρους των μηχανεργοστασίων και ιδιαίτερα  στο εργοστάσιο Πειραιά καθώς τους  έχουν αφήσει χωρίς θέρμανση .



Ο  λόγος; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.....

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ,δηλαδή την έγκαιρη διαδικασία προμήθειας πετρελαίου είχε γίνει παρέμβαση από τους εργαζόμενους (σωματεία-ΠΟΣ)  από τον Σεπτέμβρη   στην διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ η οποία τους διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί είναι ένα θέμα που η νέα διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ το έχει λύσει αφού ήταν από τις πρώτες αποφάσεις που έχει πάρει.
Σήμερα είμαστε στα  μέσα Ιανουαρίου με το προσωπικό να έχει ξεπαγιάσει  και μαθαίνουμε οτι ακόμα δεν έχει υπογραφεί με την ΕΚΟ  η προμήθεια πετρελαίου.

ΚΟΡΟΙΔΙΑ;
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;
Όπως και να έχει  σε κάθε περίπτωση η κατάσταση  είναι πολύ σοβαρή την ίδια στιγμή που υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα συνολικά με την προμήθεια σωστών ανταλλακτικών αλλά  και την πίεση για μείωση του χρόνου παραγωγής από τους εργαζόμενους (όσους απέμειναν).
Ενώ από την μία πλευρά ζητάνε από τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τον ευατό τους για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σιδηροδρόμου από την άλλη δεν παρέχουν τις βασικές προυποθέσεις ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ