Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

H καρέκλα και τα ...πόδια της

***Ο λαός μας λεει οτι μόλις πιάσει κάποιος την καρέκλα  τα ξεχνάει όλα...***

   Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας-παλιάς τάξης πραγμάτων φάνηκαν με το καλημέρα και δεν μπορούμε να πούμε οτι δεν το είχαμε υποψιαστεί  ...
   Η μεγάλη απορία  όμως είναι  για μερικούς που μεταπηδούν από την συνδικαλιστικό στίβο στα ανώτερα καθήκοντα και διαγράφουν μονοκονδυλιά το παρελθόν...
Εξίσου μεγάλη απορία  μας  είναι και η στάση μερικών  <<πρόθυμων>>  που  μάλιστα εισέρχονται  και στον συνδικαλιστικό στίβο ,Ενώ  πριν διαμαρτύρονταν δικαιως για συνθήκες εργασίας (και πολλά άλλα )έρχονται να βάλουν πλάτη σε αυτά που χθες κατηγορούσαν....!!

   Η απαίτηση προισταμενου  προς εργαζόμενοο οποίος είχε δρομολόγιο με έναρξη 4.30 το πρωί   και μετά το πέρας των  δρομολόγιων του  να συνεχίσει σε πραγματοποίηση ελιγμών -άλλης υπηρεσίας με ωράριο (09:00-19:00)- μας αφήνει άφωνους .α) για την πίεση που ασκείται στο προσωπικό από αυτούς που χθες ουτε να ακούσουν κάτι τέτοιο δεν ήθελαν και β) για το ωράριο υπηρεσιών.Κάποιοι  διαφήμιζαν οτι καταργήσαν τα 10ωρα!!
Μεγάλη εντύπωση  επίσης μας έκανε και αυτός που έτρεξε να ...<<εξυπηρετήσει >>την κατάσταση ή την παράταξη ή την διοίκηση ή και τα τρία μαζί (ή όλα το ίδιο είναι;)
Από διαμαρτυρόμενος προς αυτούς που εβαζαν πλάτη στο παρελθόν  ήρθε να προσφέρει τώρα την δική του πλάτη;Να γίνει το πόδι στην καρέκλα;

Η πραγματικότητα συνάδελφοι -πέρα από την γελοιοποίηση και την αποσάθρωση της δομής του  επάγγελματος που γίνεται  από την στάση μερικών -είναι οτι η εντατικοποίηση είναι εδώ.Η ιδιωτικοποίηση είναι εδώ.Η έλλειψη προσωπικού είναι εδώ. 
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μας πάει <<  στο πιάτο>> στην νεα ιδιοκτησια και παρέχει  παράλληλα τις υπηρεσίες του στην παρούσια διοίκηση αλλα και κυβέρνηση.Αλλη μια τετραετια σίγουρα ο Τσίπρας  έλεγε στο  περιθώριο του ΣΤΑ συνδικαλιστης του ΣΥΡΙΖΑ έλξης....Δηλαδή και άλλο μνημόνιο και παράλληλα συγχωροχάρτι στο ξεπούλημα του σιδηρόδρόμου.Αυτή ήταν η παραίνεση του προς τους σιδηροδρομικούς.
Οχι όμως οτι αυτά δεν γίνονταν στο παρελθόν.Δεν θα δώσουμε άφεση αμαρτιών στο χθές και στις προηγούμενες κυβερνητικές παρατάξεις.ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ..Τους ξέρουμε καλά.
Απλά θέλουμε να θυμίσουμε οτι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όπως λέει ο λαός 
<<μία από τα ίδια>> .

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ