Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Προαστιακός Αθήνας: Νέο δρομολόγιο Αθήνα-Θήβα-Λιβαδειά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


(*****Με τι προσωπικό και με τι συρμούς; Αναρωτιόμαστε εμείς.....******)

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βοιωτίας πρόκειται να ικανοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών αλλά και τον Διεθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη, τις επόμενες μέρες πρόκειται να ενταχθεί στα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας, ένα ακόμα δρομολόγιο, προς Θήβα και Λιβαδειά.

Τα δρομολόγια πρόκειται να ξεκινήσουν από το νέο έτος και η συχνότητα τους θα είναι αντίστοιχη με εκείνη της Χαλκίδας.
Η επέκταση μέχρι τη Λιβαδειά σαν απόσταση είναι περίπου ίδια με το Αθήνα-Κιάτο. Το αίτημα της επέκταση αποτελεί αίτημα όλων των φορέων και πολιτών της περιοχής και όταν ξεκινήσουν τα δρομολόγια η χρονοαπόσταση θα είναι περίπου στην 1 ώρα.
Η απόσταση Θήβας-Αθήνας είναι περίπου παρόμοια με εκείνη της Χαλκίδας ενώ πληθυσμιακά η Θήβα βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά. Η γραμμή θα προς Θήβα και Λιβαδειά θα μπορεί δυνητικά να εξυπηρετήσει τους χειμερινούς μήνες (με τη δρομολόγηση και τοπικών δρομολογίων με λεωφορεία) ακόμα και την Αράχωβα αλλά και το αρχαιολογικό μέρος των Δελφών με την απόσταση Λιβαδειάς-Αράχωβας να είναι περίπου 32χλμ.
Να θυμίσουμε πως στον αρχικό σχεδιασμό του Προαστιακού της Αθήνας οι 2 βόρειες γραμμές του δικτύου ήταν προς Χαλκίδα και προς Θήβα με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τη Λιβαδειά.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com