Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Μαϊμουδιές......

«Σημασία έχει να μάχεσαι και να είσαι καλά προετοιμασμένος για τη μάχη. Το απέδειξε και η απόφαση της κυβέρνησης για τη 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που πλέον είναι νόμοι του κράτους και πιστώνονται ήδη σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση», έγραψε η «Αυγή», αναπαράγοντας την κάλπικη προπαγάνδα και τακτική της κυβέρνησης που μάχεται για τα ιερά και όσια του κεφαλαίου. 
Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύουν; Ποια 13η σύνταξη; 
Μαϊμουδιά είναι. Ενα επίδομα εφάπαξ δίνουν, συνολικού ύψους 617 εκατ. ευρώ, όταν μόνο από τις περικοπές σε ασφαλιστικά ταμεία και συντάξεις κλέβουν νόμιμα 8,2 δισ. ευρώ, στην τετραετία 2016 - 2019. Οσο για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αναστολή είναι και όχι κατάργηση. 
Κι όσο για τον υποτιθέμενο καβγά με τους δανειστές, η κυβέρνηση, ζητώντας συγκεκριμένα να της πουν τι πρέπει να γράψει στην επιστολή που της ζήτησαν, τους λέει «πέστε τι επιπλέον μέτρα θέλετε και θα γίνει». 
Ετσι με τη μάχη - μαϊμού, επίσης, στρώνει το έδαφος για να περάσει το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, που δρομολογεί στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης», και να πείσει το λαό ότι οι νέες βαριές θυσίες που καλείται να κάνει, δήθεν πιάνουν τόπο.