Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου συνταξιούχων για το χθεσινό συλλαλητήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό συμβούλιο χαιρετίζει τις εκατοντάδες  μέλη του Συλλόγου  μας, ιδιαίτερα τους εκτός Αττικής, που μαζί με χιλιάδες άλλους συνταξιούχους από όλη τη χώρα πήραν χθες, μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο και την πορεία στου Μαξίμου, που οργάνωσε η ΣΕΑ συνταξιούχων, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντισυνταξιουχική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον εμπαιγμό μας με την χορήγηση, σε ένα τμήμα των συνταξιούχων, ενός εφ’ άπαξ βοηθήματος που με θράσος χαρακτήρισε  «13η σύνταξη »!!! και που αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που μας έχουν αφαιρέσει με τα μνημόνια και τους αντιασφαλιστικούς νόμους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τους μονοπωλιακούς ομίλους.  

Η νέα κυβερνητική επιχείρηση κοροϊδίας, εξαπάτησης και διαχωρισμού  μας είναι συνέχεια των μεγάλων περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις μας, κύριες & επικουρικές, και τις οποίες  εμφάνιζαν ως Κατρουγκάλειες «αυξήσεις», η κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, τα μεγάλα φορολογικά βάρη που μας επέβαλαν, τις νέες περικοπές και φορολογικά μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2017.
Πρόκειται στην κυριολεξία, για ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι και μας παραχωρούν, την ώρα που μας κλέβουν ολόκληρο το καρβέλι.
Με τη μαζική, μαχητική παρουσία  οι συνταξιούχοι κάναμε καθαρό πως δεν υποχωρούμε βήμα από τα συνταξιουχικά & ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
Δεν πρόκειται να μας ξεγελάσουν με επιδόματα κοροϊδίας. 
Διεκδικούμε πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων μας στην προμνημονιακή περίοδο, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, 751 μισθό.
Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.
Άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, δωρεάν υγεία-περίθαλψη, πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού. Χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όλους τους δικαιούχους  χωρίς περικοπές. 
Αποκατάσταση των αναπηρικών συντάξεων και χηρείας, άμεση έκδοση & χορήγηση των συντάξεων, του εφ’ άπαξ και του μερίσματος, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.