Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ -Τραπεζών

Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος, Αθήνα 10432, τηλ: 210-5240280ΦΑΞ:210-5240282     email:pssdeko.trapezon@yahoo.grsitewww.pssdekotrapezon.gr  
         Αθήνα Νοέμβρης 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, 
Η αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και δανειστών εναντίον μας «αγριεύει», δείχνοντας για μια ακόμη φορά τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί η πρώτη φορά αριστερή!!! συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι «φωτιά και μαχαίρι» για εργαζόμενους και συνταξιούχους, με δημοσιονομικές παρεμβάσεις-περικοπές που αγγίζουν τα 4 δις και όπως πάντα, γαλαντόμος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το ΣΕΒ με νέες φοροαπαλλαγές και κρατικό χρήμα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα για το 2017, τα αντιλαϊκά μέτρα φτάνουν στα 1,644 δις, προσδιορίζοντας περικοπές συντάξεων 717 εκ. e, ΕΚΑΣ 586 εκ. e, στις μετά τις 12/5/16, συντάξεις χηρείας 58,7 εκ. e,  για τον ΕΟΠΥΥ (υγεία-περίθαλψη) μειωμένη επιχορήγηση κατά 700 εκ., ενώ οι συζητήσεις με το κουαρτέτο επικεντρώνονται στον «εξορθολογισμό», δηλαδή μείωση παραπέρα των δαπανών υγείας (φάρμακα, εξετάσεις, θεραπευτικές πράξεις), καθώς και στην άμεση κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» των συντάξεων από το 2017. Το ενιαίο ταμείο ασφάλισης ΕΦΚΑ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με έλλειμμα πάνω από 2,5 δις e, καθόσον προβλέπεται από τον προϋπολογισμό μόνο 800 εκ. e χρηματοδότηση. Έτσι τα ελλείμματα των ταμείων θα γίνουν πάλι η δικαιολογία για τη νέα επίθεση στις συντάξεις.   
Άμεσος στόχος της κυβερνητικής επίθεσής τους είναι και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων-των παιδιών μας, με την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, τον υποκατώτατο μισθό, το λοκ αουτ κ.α.
Συνάδελφοι,
Ο μόνος δρόμος και τρόπος για να αντισταθούμε στην πολιτική αυτή και να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε και μας κλέψανε είναι η ένταση και κλιμάκωση των αγώνων μας. Ήδη τα ταξικά συνδικάτα προκήρυξαν Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη, ενώ οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΕΑ) αποφάσισαν την οργάνωση Πανελλαδικής συγκέντρωσης των Συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει μαζικά, και στις δυο αυτές κινητοποιήσεις σε Πανελλαδική κλίμακα. Στόχος όλων μας να είναι η καλύτερη συμμετοχή των μελών μας και άλλων συναδέλφων συνταξιούχων σε όλες τις  κινητοποιήσεις, η αγωνιστική παρουσία μας και επιτυχία τους, το δυνάμωμα των γραμμών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΡΑ 10.30.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 5 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 4.30 μ.μ ΣΤΑΔΙΟΥ & ΚΟΡΑΗ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο