Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αλλεπάλληλα κύματα εξαπάτησης

Ανάμεσα στους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής υπό το νέο σχήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου περιέγραψε χτες και τον εξής: «Η διαρκής ενασχόληση και ο προσανατολισμός στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών για τα οποία δημιουργούμε ήδη ειδικό χαρτοφυλάκιο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας στο εδώ και στο τώρα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της συνολικής μάχης που δίνουμε υπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας». 

Τι μας θύμισε; 

Στα μέσα του περασμένου Μάη, λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση κήρυξε ξανά τη «μάχη της καθημερινότητας», με εξαγγελίες του τύπου «ξεκινά ο πραγματικός μαραθώνιος της κυβέρνησης» και «η μάχη του εσωτερικού μετώπου», ότι «τα δύσκολα τελείωσαν» και «τώρα η κυβέρνηση καλείται να αναμετρηθεί με το αριστερό της όραμα, που δεν εξαντλείται στην επούλωση των πληγών της ελληνικής κοινωνίας, αλλά κυρίως επεκτείνεται στο να τροχοδρομήσει τη χώρα σε μια νέα σελίδα».

 Βέβαια, το τι έγινε από τότε, πόσα επιπλέον μέτρα και βάσανα φόρτωσαν στις πλάτες του λαού, το ξέρει ο καθένας, χωρίς να χρειάζεται να το αναλύσουμε εμείς. Αυτήν την πείρα, από τα αλλεπάλληλα κύματα εξαπάτησης και μέτρων χρειάζεται να αξιοποιήσει τώρα ο λαός και να τρίψει στα μούτρα της κυβέρνησης την κοροϊδία περί «καθημερινότητας»...