Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Νεκρός μετανάστης από ηλεκτροπληξία στην Διαλογή

Μετανάστη από την Αλγερία έπεσε νεκρός χθες τα ξημερώματα, όταν ανέβηκε σε οροφή βαγονιού στο σιδηροδρομικό εμπορευματικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης και κεραυνοβολήθηκε από την υπερυψηλή τάση του ρεύματος.
Οι διωκτικές αρχές ερευνούν τις; συνθήκες θανάτου του μετανάστη και για ποιο λόγο σκαρφάλωσε στο βαγόνι.Ο άτυχος νεαρός, ηλικίας 25 έως 30 χρόνων σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί,



είναι ο δεύτερος μετανάστης που χάνει τη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στην Ειδομένη τον περσινό Δεκέμβριο συνέβη το ίδιο με 22χρονο Μαροκινό, ενώ νωρίτερα, άλλος ένας νεαρός Μαροκινός τραυματίστηκε σοβαρά όταν τον χτύπησε το ρεύμα. Και οι δύο είχαν ανέβει στις οροφές βαγονιών και βρέθηκαν σε μικρή απόσταση από τα καλώδια υπερυψηλής τάσης του ρεύματος. Ο νεκρός μετανάστης εντοπίστηκε στη 1 τα ξημερώματα από ομοεθνείς του, ενώ στο σημείο έσπευσαν και υπάλληλοι των σιδηροδρόμων, που αντιλήφτηκαν την ηλεκτροπληξία που υπέστη.









Ο άτυχος Αλγερινός παρότι η Διαλογή βρίσκεται δίπλα σε κέντρο φιλοξενίας, εκτιμάται ότι έμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του σε εγκαταλειμμένα βαγόνια που υπάρχουν στην περιοχή. Περνούσε αρκετές φορές την πόρτα του κέντρου φιλοξενίας για να πάρει φαγητό, όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Δεν έγινε γνωστό για πόσο διάστημα βρίσκεται στην περιοχή και για ποιο λόγο δεν ζούσε μέσα στο κέντρο φιλοξενίας.








Επικίνδυνο






Στη Διαλογή υπάλληλοι του ΟΣΕ έχουν δει αρκετές φορές μετανάστες και πρόσφυγες να κινούνται μεταξύ των βαγονιών. Εκτός απ’ αυτούς που μένουν σε εγκαταλειμμένα βαγόνια, έχει αναφερθεί στις διωκτικές αρχές πως σε καθημερινή βάση δεκάδες σκαρφαλώνουν στα εμπορικά τρένα, με σκοπό να φτάσουν στην Ειδομένη και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.






Στο σιδηροδρομικό σταθμό των συνόρων έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών που κρύβονται στα τρένα. Αστυνομικοί με εκπαιδευμένους σκύλους πριν οι αμαξοστοιχίες περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα κάνουν έρευνες σε όλα τα τρένα. Ωστόσο πριν φτάσουν στο σταθμό πηδούν από τα τρένα, προκειμένου να συνεχίσουν πεζοί και να διασχίσουν τα περάσματα του φράχτη που έχουν στήσει οι Σκοπιανοί.


Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ έχουν επισημάνει τον κίνδυνο που υπάρχει από τη γραμμή υπερυψηλής τάσης του ρεύματος. Τα καλώδια βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις οροφές των βαγονιών και αρκεί η προσέγγισή τους και όχι η επαφή, για να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Χθες μετά το δυστύχημα οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων διέκοψαν την ηλεκτροδότηση και μετά τη μεταφορά της σορού του άτυχου Αλγερινού επανασύνδεσαν το ρεύμα.









makthes.gr