Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση σιδηροδρομικών.Η αλήθεια για το οργανόγραμμα

(* στο τέλος της ανάρτησης η απάντηση της ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το οργανόγραμμα και ο συγκριτικός πινακας)
Χρέος μας απέναντι σε όλους τους σιδηροδρομικούς είναι να τους πούμε την αλήθεια και να αποκαλύψουμε το βρώμικο παιχνίδι της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του κυβερνητικού  και εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως αυτός δραστηριοποείται πλέον απροκάλυπτα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ξεκινάμε με ένα τεράστιο ψέμα το οποίο  λένε οι διοικούντες και το οποίο  συντηρούν για αποπροσανατολισμό των εργαζομένων οι συμβιβασμένες και εργοδοτικές ηγεσίες των σωματειών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  δηλαδή η ΠΕΠΕ και η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.




 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΕΔΡΕΣ
Η τοποθέτηση  του προσωπικού σε έδρες μπορεί να γίνει από τις Διευθύνσεις χωρίς να εμπλακεί η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς δεν απαιτείται αποφαση απο το διοικητικό συμβούλιο.
Η διοίκηση  όμως σε συνεργασία με τα εργοδοτικά σωματεία  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει μπλοκάρει την υπόθεση και την έχει συνδέσει  επίτηδες με το νέο οργανόγραμμα το οποίο θελει να εφαρμόσει .
Τα θέλω της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  είναι στην ουσία οι απαιτήσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού  συνδικαλισμού για να μπορέσει να  εξοφλήσει τα γραμμάτια των υποσχέσεων του πριν περάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ιταλικά χέρια.

Μιλάνε για αδιαφορία.Μιλάνε  για προκλητική στάση και  για θλιβερές πλειοψηφίες εμπλέκοντας την ΔΕΣΚ στα παιχνιδάκια τους. Ποιοι λέτε;..
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ;

Ναι συνάδελφοι τολμάνε και μιλανε οι κύριοι του ΔΙΚΤΥΟΥ της Συνεξέλιξης και της ΑΣΚ δηλαδη του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν ήταν αυτοί που παρέδωσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα χέρια των ιδιωτών εξυπηρετώντας  τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και το ΤΑΙΠΕΔ.
Είναι οι ίδιοι  <<αγωνιστές>> που παρακαλούσαν μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ να δώσουν οι Ιταλοί κάτι παραπάνω από τα 1000 ευρώ της ελεημοσύνης...
Για τέτοιους προασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων μιλάμε..
Σήμερα με το οργανόγραμμα που θέλουν να περάσει το ενιαίο μέτωπο
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε αποκαλύπτονται πάρα πολλά.


  • Από την έλξη αφαιρείται η διαχείριση-συμπλήρωση των φύλλων υπηρεσίας απο τα μηχανοστάσια και πάει σε κεντρική υπηρεσία στην Καρόλου σε συγκεκριμένα άτομα.
  • Μειώνονται οι Υπηρεσιες από 11 σε 4 σε μια πρωτοφανή πράξη εκδικητικότητας προς πρόσωπα με αντιθετα πολιτικά πιστεύω
  • Στο παλιό οργανόγραμμα οι θέσεις ευθύνης είναι συνολικά 128 και στο νεο εγιναν 150
Στο  συνολο  όμως των 150 θέσεων η έλξη απο  τις 33 που είχε στο παλιό χάνει μια και πέφτει στις 32 θέσεις.


  • Αλλά το παράδοξο δεν σταματα εκεί..Στις ΔΙΚΑΜ και ΔΙΠΕΚΑΜ (έλξη και κίνηση )στο συνολο των 150  θέσεων  ευθύνης  οι ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε παραχωρούν 63 .Δηλαδη οι 2 διευθύνσεις των 460 ατόμων ..εχουν 63 
  • Οι διοικητικός κλάδος  όμως σε ενα σύνολο περιπου 200 ατόμων έχουν 87 θέσεις ευθύνης !!!!
Μήπως μπορεί κάποιος να μας το εξηγήσει αυτό;

Στην υποτιθέμενη διαβούλευση  με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  αυτοί που έτρεξαν να προλάβουν να  εξυπηρετήσουν την διοίκηση  είναι που πασχίζουν να επιβεβαίωσουν το πόσο εργοδοτικοι είναι.
Οι πρόεδροι της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και η κουστωδία τους )είναι  πλέον  επίσημα (και με την βούλα της διαβούλευσης,) τα παιδιά για τα θελήματα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας .
Θα θέλαμε επίσης να μας εξηγήσει και την στάση του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  
Τι ρόλο  νομίζει ότι έχει εκεί; Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣ (και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ )σαν μέλημα του ως εκπρόσωπος  των εργαζομένων έχει  να συναινεί στα σχέδια των διοικούντων  ως υποτακτικός τους;
Γιατί  έτσι  όπως λειτουργεί μόνο εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν είναι .
Περισσότερο για ενα ακόμα μέλος της εργοδοσίας μας μοιάζει...

Οποιαδήποτε αντίδραση στα σχέδια τους τους ενοχλεί Ετσι λοιπόν με ανάρτηση  στο στέκι της εργοδοσίας ,  τολμάνε να κατηγορούν την ΔΕΣΚ οι υπηρέτες του μνημονίου, των αφεντικών και  βαστάζοι της ιδιωτικοποίησης.
Αφού καθυστέρησαν την τοποθέτηση  του προσωπικού σε έδρες και την έδεσαν επίτηδες με το οργανογραμμα σκίζουν τα ιματια τους οι φαρισαιοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους που δεν τοποθετούνται.
Δηλαδή στην πραγματικότητα  παίζουν στα ζάρια τα ιμάτια των εργαζόμένων κάτω από τον σταυρό(ιδιωτικοποίηση) που τους σταύρωσαν οι ηγεσίες των 2 σωματείων και κάνουν και τις μοιρολογίστρες από πάνω..
ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ;
Μα επειδή δεν έχουν ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ πανε μόνοι τους σε διαβουλεύσεις με τα αφεντικα τους καταργωντας την συνδικαλιστική εκπροσώπηση και περνώντας στην άλλη πλευρά .Στην πλευρά της απολυταρχίας,του αυταρχισμού.Στην πρακτική του δοσιλογισμού και της προδοσίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι μην έχετε καμία αυταπάτη 
Όπως στο παρελθόν οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  πήραν το χρυσό στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό  μην έχετε καμία αμφιβολία  για τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρετουν με τον ίδιο φανατικό και απροκάλυπτο τρόπο τις κυβερνητικές και εργοδοτικές εντολές.
Ερμαιους  αφησαν τους εργαζόμενους αυτοί που συναίνεσαν  στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου και συνεχίζουν να το κάνουν με την ένοχη σιωπή τους εδω και μήνες μετά την κατάθεση της δεσμευτικής προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ
Αθήνα, 1/11/2016
Αριθ. Πρωτ. 39130

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη

            2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη

ΚΟΙΝ: 1. Πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ – κ. Στέργιο Πιτσιόρλα

            2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ – κ. Αντώνιο Λεούση

            3. Μέλη ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κύριοι,

Λάβαμε την επιστολή σας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χαρακτηρίζεται ως απάντηση στο έγγραφό μας με αριθ.πρωτ.39126 της 27/10/2016, η οποία περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και αναφέρει τα πλεονεκτήματα (κατά την άποψή σας) του Οργανογράμματος που μας αποστείλατε, καθώς και τη διαδικασία εφαρμογής του με παράλληλα καθήκοντα και επιλογή προκήρυξης θέσεων.

Παρά τις προφορικές σας διαβεβαιώσεις, ουδεμία απάντηση δίνετε στα δύο σαφή ερωτήματά μας, τόσο για τις τοποθετήσεις του προσωπικού που αναφέρεται ότι θα γίνουν, όσο και για τον εναπομείναντα χρόνο, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαδικασία του Οργανογράμματος. Επισημαίνεται επίσης ότι ουδεμία απάντηση δόθηκε στο έγγραφό μας με αριθ.πρωτ.39122 της 25/10/2016. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από τον μέτοχο καθώς είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για τα ισχύοντα, κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των μετόχων, εάν πραγματοποιηθεί.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαδικασία υλοποίησης που περιγράφετε στο έγγραφό σας, αλλά και το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της ερχόμενης Πέμπτης 3/11/2016, που λάβαμε γνώση από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., κινείται εκτός του πλαισίου που υφίσταται στο δημόσιο και το οποίο κατ΄αναλογία εφαρμόζεται και στα Ν.Π.Ι.Δ. των επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Κατόπιν τούτων, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός δικαιώματός μας για οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από μέρους σας που θα επιφέρει βλαπτικές μεταβολές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ίδια την εταιρεία. Στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης οφείλετε να τοποθετήσετε όλο το προσωπικό στις Ο.Θ. που υφίστανται, προκειμένου να αποσοβήσετε τον κίνδυνο περαιτέρω βλαπτικών συνεπειών που πιθανόν να υπάρξουν για τους εργαζόμενους.